Jacob Bank har store mål

Jacob Bank er blot 20 år gammel, og han har indtil nu kun bokset 4 professionelle kampe. Men karrieren er gået ganske hurtigt, og lørdag på hjemmebane i Kolding kan han vinde sin første titel, når han møder finske Aku Kanninen (9-0-1) i en kamp om WBO Youth bæltet i supermellemvægt.

Men det er drømme om større ting, der driver ham, og som har fået ham til at sætte boksningen før job og uddannelse i disse år. Det fortæller han til Ugeavisen Kolding.

“Mit mål er hele tiden at blive bedre, og det endelige mål er at blive verdensmester. Ikke nogen tvivl om det. Jeg ser mig selv som en af de bedste i verden, så han er bare en i rækken bag mig. Det kræver hård træning. Jeg skal vinde alle mine kampe, og så skal jeg ellers gøre, som jeg gør nu. Det, der driver mig, er hundrede procent at blive bedre og at gå efter at blive den nye Floyd Mayweather eller Mikkel Kessler,” siger Jacob Bank til Ugeavisen Kolding.

I dag arbejder Bank nogle få timer om dagen som tømrer, men det er ikke mindst fordi, at en tilværelse udelukkende med boksning bliver lidt for indholdsløs.

“Jeg kan godt leve af at bokse. Det er ikke nogen fed løn, men jeg har nogle gode sponsorer. Jeg prøvede i et par måneder kun at bokse, men jeg bliver doven af ikke at have andet at stå op til, så jeg har 3-4 timers arbejde om dagen. Men boksningen kommer i første række,” understreger Jacob Bank.

Han begyndte at bokse som niårig, fordi der var lidt for meget ballade, men boksningen blev ret hurtigt alvor.

“Det har hele tiden været ret seriøst, for jeg brændte rigtig meget for det. Men det blev rigtig seriøst, da jeg var 13 og kom på landsholdet og derfor begyndte at træne hver dag,” fortæller Bank.

Kilde: Ugeavisen Kolding, Foto: Boksenyt
Kommentarer