Munoz: De har taget fejl

Det er 16 år siden, at mexicanske Zulina Muñoz debuterede som professionel, og det er 4 år siden, at hun mistede sin WBC VM-titel. Og hun er overbevist om, at når hun er valgt som udfordrer til WBO-mester Dina Thorslund lørdag i Kolding, så er det fordi, at den danske lejr ser hende som et navn, hvor gassen er ved at gå ballonen. Men hun agter at give danskerne en overraskelse.

“Nogen tror, ​​at du allerede er på vej ud, og de udvælger dig for at få dig på deres rekordliste. Jeg tror, at det er, hvad de har sigtet efter, men de har taget fejl, og vi vil bringe titlen hjem. Hun har aldrig mødt en fighter med et godt punch. Hun er stærk og hurtig, men hun er meget åben, og det vil jeg udnytte,” siger Munoz til den mexicanske avis El  Universal Deportes.

Fra hun vandt sin VM-titel i 2012, til hun tabte den i 2017, var det Munoz, der havde rollen hjemme i Mexico som den forsvarende mester 11 gange. Nu er det hende, der er udfordrer på udebane, men den rolle føler hun sig klar til at tackle.

“Jeg ved, at tiden er anderledes nu, men jeg er drevet af samme ønske som i min debut. Jeg kan takke den Zulina, der aldrig gav op trods alle vanskelighederne. Jeg var en meget genert pige, og boksning lærte mig at være mere selvsikker, det ændrede mit liv,” siger Munoz, der er bevidst om, at hun er gået fra at være mester og favorit til at være udfordrer og underdog.

”I alle aspekter er det forskelligt. Da jeg var mester, havde jeg hovedrollen. Lokaliteten betyder noget, vi har alt imod os. Men når du vil, så kan du,” mener hun.

“La Loba” (hunulven) ser dog ret naturligt Thorslund som en svær opgave.

”Det bliver en hård kamp, ​​Dina Thorslund er ubesejret. Hun er ikke verdensmester for ingenting, men jeg har allerede været, hvor hun er, og jeg har en masse erfaring. Vi har arbejdet hårdt for at bringe verdensmesterskabet til Mexico,” fastslår Munoz, der i dag onsdag er ankommet til Danmark.

Foto: Zulina Munoz Facebook
Kommentarer