Jacob Bank møder ukrainer i Holstebro

Jacob Bank (8-0) skal møde den tysk bosatte ukrainer Taras Golovashchenko (6-7) den 25. februar i Holstebro. Golovashchenko er rangeret som nr. 184 i supermellemvægt på BoxRec, hvor Bank er nr. 85.

Golovashchenko er med sin rekordliste og BoxRec placering ikke en modstander, der vil føre Bank meget højere op ad ranglisterne. Men han kunne ligne solide omgange i banken for Bank, for han ser ud til at være mere kompetent, end cifrene antyder. I 2021 tabte han eksempelvis på en majority decision i Polen mod Robert Parceczewski, der var 27-2, og han vandt i Tyskland over Alexander Rigas, der var 13-1. Hans mest kendte modstander var tyske Ronni Mittag, der stoppede ham i 7. omgang, og Jürgen Doberstein, der vandt på points.

Den 33-årige ukrainer var som amatør landsholdsbokser for Ukraine, og han har bokset flere kampe i World Series of Boxing. Som prof har han svinget lidt mellem vægtklasserne. Han har bokset i supermellemvægt og letsværvægt, men han har også optrådt i letmellemvægt. Det skete således senest, da han tabte på points til tyskeren Dennis Dauti.

Kampen i Holstebro er aftalt til 8 omgange i supermellemvægt, 76,2 kg. Bank har i tidligere kampe skullet klemme sig ned i noget, der nærmede sig mellemvægt.

Kommentarer