Kalle Sauerland forklarer WBSS problemer

I flere måneder har rygter fløjet rundt om problemer i World Boxing Super Series, og turbulensen og uroen kulminerede offentligt for et par uger siden, da semifinalisten Ivan Baranchyks manager meddelte, at Baranchyk trak sig.

Nu har promoter Kalle Sauerland forladt østersskallen for at fortælle sin udgave af historien i internationale boksemedier, blandt andet i dette interview på iFilm London. Og han bekræfter, at turneringen har været i problemer.

Historien er ifølge Sauerland, at selskabet bag turneringen, Comosa AG, havde solgt tv-rettighederne et medierettigheds-selskab ved navn MP & Silva. Men MP & Silva var allerede i økonomiske problemer sidste sommer, og i november blev selskabet erklæret insolvent ved retten i London.

De manglende tv-penge fra MP & Silva gav likviditetsproblemer i World Boxing Super Series, så blandt andet bonus’er til vinderne af kvartfinalerne ikke blev betalt til tiden. Men de to hovedaktionærer bag Comosa AG skød nye penge ind, så bokserne nu ifølge Kalle Sauerland har fået deres penge.

De to selskaber er Modern Times Group (selskabet bag Viasat/TV3) og den schweizisk-baserede underholdningskoncern Highlight. Dermed står det også klart, at selv om TV3/Viaplay i denne sæson overraskende ikke har vist World Boxing Super Series, så er MTG altså i høj grad involveret i turneringen.

Her er hele interviewet med Kalle Sauerland:

Video: iFilm London

 

Kommentarer