Mikkel Nielsen slider sig til klar pointsejr

Mikkel Nielsen (nu 12-2), Danmark havde fået aftenens på papiret hårdeste og mest interessante modstander i Greyvin Mendoza (nu 7-10-3), Nicaragua.

Det blev en kamp, hvor Nielsen startede med en kontrolleret offensiv fra afstand, og med brug af jabbet. Men Mendoza viste sig præcis lige så smart, hurtig og bevægelig som ventet, så Nielsen måtte snart sætte fysikken mere ind i et forsøg på at presse Mendoza.

Den nicaraguanske højrefodsbokser fintede, undveg og sendte nogen jabs og enkelte højrer afsted, men der var trods alt mere tyngde i Nielsens slag, selv om han også missede en del, og Mendoza spoilede og holdt ham ofte, når han kom tæt på.

Nielsen havde mest succes med det dybe arbejde og looks i infight, når han kunne tvinge Mendoza til at dække sig i stedet for at slå. Men meget rent arbejde og klare træffere blev det ikke til midt i kampen.

I 5. omgang prøvede Nielsen et par pauser for at få Mendoza til at åbne sig. Ind imellem fik Mendoza så lov til at slå hooket i infight, men Nielsen sluttede omgangen med arbejde, der passificerede Mendoza.

Mønsteret fortsatte i 6. omgang, hvor det også blev til en del brydning. Mendoza prøvede at sætte sig i respekt med tungere træffere fra kontraen. Hvis Nielsen havde håbet, at han kunne køre Mendoza træt, så lykkedes det ikke for alvor. Mendoza løb, kontrede og spoilede stadig på livet løs i 7. omgang. Nicaraguaneren landede dog ikke mange tællende træffere.

I starten af 8. og sidste omgang prøvede Mendoza at være mere aktiv med hænderne. Men Nielsen satte også den sidste spurt ind med store slag, uden for alvor at få ram på Mendoza, der var som et stykke håndsæbe. Sidst i omgangen smed Mendoza tandbeskytteren, og umiddelbart efter lød den sidste gonggong.

Det blev til en på papiret klar dansk sejr med cifrene 79-73 på alle tre dommersedler fra scorende kampleder Jan Christensen, Ib Kamp og Freddy Rafn.

Kommentarer