THE AFTERMATH: Lærepenge i Gilleleje

Q Pro Boxing er stadig nye på boksescenen. Derfor er ret naturligt, at der er plads til forbedring og udvikling på flere fronter. Det blev tydeligt i Gilleleje Hallen. Men der var sandelig også lyspunkter – ikke mindst tilskuertallet: 1.200 tilskuere i en fyldt hal med fin stemning under de gode kampe.

For andet stævne i træk var hovedkampen usædvanligt spændende og underholdende. I Aabenraa var det Mikkel Nielsen mod Guerrero, i Gilleleje var det Møllenberg mod Belmehdi. I begge tilfælde var det tætte afgørelser, men ikke helt med det udfald, man kunne have håbet med danske briller.

Det var en slags held i uheld, at da ringlyset (og streamingen) forsvandt midt under stævnet, så skete det mod slutningen af den søvngænger-performance, som veteranerne Ashley Theophane og Kassim Ouma leverede. Den kamp var en ganske overflødig og værdiløs udgift for arrangørerne. Men selv om tekniske uheld jo ikke helt kan undgås, så er de et irritationsmoment, der ikke ligefrem tiltrækker publikum på sigt. Så der skal styr på teknikken – og matchmakingen.

Styles make fights
Patrick Nielsens kamp blev ikke god, men det var egentlig ikke nogen overraskelse. Valget af Armen Ypremyan som modstander gav bange anelser på forhånd. Når Patrick Nielsen er i en genopbygningsfase som nu, er der absolut ingen grund til at matche ham mod typer som Ypremyan, der får det værste frem i ham.

Han kan være fremragende, når han kan bruge sit højre jab til at sætte venstren op. Mod tonsere som Ypremyan, der kommer med hovedet nede, så viser Nielsens svagheder sig tydeligt: Han går lige bagud i stedet for at bruge sidelæns fodarbejde, når han bliver angrebet, og han har svært ved at holde afstanden, når han selv angriber. Det kostede også et par øjenskader.

Så hvis Patrick Nielsen kommer i ringen, så må matchmakeren vælge med lidt mere omhu, så vi kan få en ordentlig boksekamp ud af det – og få Patrick Nielsens selvtillid genopbygget.

En karriere på spil
Den gode nyhed i Oliver Møllenbergs kamp er vel, at hans karriere ikke blev afsporet, inden den var kommet rigtigt i gang. Fighterindsatsen mod Belmehdi, og især i starten af kampen den gode boksning, aftvang respekt, selv om den 18-årige hjemmebokser flere gange var presset i en satset matchning.

Det er klart, at en ny promotervirksomhed har travlt med at få bygget navne op. Samtidig er ambitionerne tårnhøje, ikke kun hos Oliver Møllenberg selv, men også hos folkene omkring ham. Men ro på, nu. Det kunne være gået galt mod en hårdtslående modstander. Oliver Møllenberg har stadig brug for både en fysisk udvikling og for mere rutine, der kan give ro i boksningen.

Derfor håber jeg, at Q Pro Boxing har tålmodighed og is i maven til at give Møllenberg tid og kampe til at bygge ham rigtigt op. Talentet er der.

Dejligt at tage fejl
Nogen gange er det dejligt at tage fejl. Det gjorde jeg ved på forhånd at gøre Jacob Porsgaards modstander, Nika Gvajava, til svag favorit. Især i starten af kampen viste Porsgaard velovervejet boksning, der så lovende ud. Mod slutningen forfaldt han til det rodede slagsmål, der før har været hans svaghed, men samlet set var der udvikling at spore i hans boksning, og han tog et udmærket skridt fremad.

Oliver Zaren så ud til at være rigtig godt tilpas i hans nye vægtklasse, letsværvægt. Hans modstander, Attila Orsos, er absolut ingen verdensmester, men Zaren gjorde sit arbejde færdigt ganske overbevisende. Det ser lovende ud.

Afghansk-norske Jamshid Nazari skuffede til gengæld slemt. Et par ivrige pointsfradrag fra kampleder René D. Larsen reddede Nazari fra en uafgjort, og dermed den første plet på rekordlisten, og man kunne endda have forsvaret en sejr til Oszkar Fiko, der er en hæderlig bokser, men ikke mere end en journeyman.

Nazari blev simpelthen ramt for meget, og han har åbenbart ikke slagkraften til at sætte sig i respekt i sådan en kamp. Han så ellers velboksende ud i Aabenraa, men her fik han udstillet begræsninger.

Næste stævne ?
Da jeg tog natbussen fra Gilleleje til Helsingør, var det med bevistheden om, at næste Quaestor Fight Night var allerede fire uger senere, i Herlev. Det stævne er jo siden blevet aflyst, og der er endnu offentliggjort en ny dato og sted.

Kalenderen taler lige nu om et stævne i Kolding den 11. januar. Det bliver spændende at se, om det lykkes at få arrangeret et stævne inden da. Der er et par boksere, der nok gerne vil i kamp.

Kommentarer