THE PREVIEW: Ljungquist skridt mod større kampe

Det er ikke første gang, der arrangeres profboksning i et markedstelt i Danmark. Det skete senest ved Ringriderfesten i Aabenraa for nogen år siden, og tilbage i første halvdel af forrige århundrede var det en helt almindelig foreteelse, Og ringen vil se nogenlunde ud, som den plejer, på Døllefjelde-Musse Marked.

Men logistikken omkring stævnet er nok lidt anderledes end normalt, og det er åbenbart ikke et eksperiment, der bliver gentaget, mens Team Ljungquist er ved at finde sin form. For boksefans er nok også mere væsentligt, at Kem Ljungquist finder sin form i ringen, under den nye træner Poul Duvill. Hvis han vil frem til de store kampe, han håber på, så må han ikke snuble mod Sefer Seferi.

Stævnet byder også på en sportslig lækkerbisken i DM-kampen mellem Mahdi Jallaw og Payman Akbari. Og så et undercard af tre kampe mere, hvor man kan håbe på underholdning.

Ljungquist vs. Seferi
En del har nok set Sefer Seferis kamp mod Tyson Fury, men det er vist ikke den ret begivenhedsløse kamp, man skal bedømme Seferi (25-3-1) på. Han så lidt stiv og langsom ud mod Fury mod den meget højere Fury, og han opgav inden 5. omgang, uden for alvor at have været rystet.

Men hvis man ser hans kamp mod Manuel Charr bokser han faktisk bevægeligt og smart, og han ramte Charr meget. Her var det Charrs tungere fysik, der i sidste ende bliver afgørende, da Seferi kørte træt, og Charr fik sejren på points. Da Seferi i cruiservægt boksede uafgjort mod Firat Arslan, viste han også ganske smart boksning. Han er ingen Muhammad Ali, men han gpdt flytte både fødder og overkrop.

Kem Ljungquist (14-0) vil have betydelig fordel i højde og rækkevidde, og det kan blive ganske afgørende for kampen, hvor godt han kan udnytte den rækkevidde, og om han kan få hænderne til at køre fra distancen, som han til tider havde lidt svært ved sidst mod Benoit Huber.

Den eneste gang, Seferi reelt er blevet slået ud, var mod Kevin Lerena i 2019, så han er ikke en mand, der bare lægger sig. Han er nu blevet 44, og han har kun bokset én gang de sidste tre år (mod en mand, der var 50). Så hvor meget er der tilbage i Seferi? Hvis han bare er i nærheden af det niveau, han har været, så kan det godt blive en besværlig aften, især hvis Ljungquist kommer for tæt på, som han kan have en tendens til.

Det bliver også spændende at se, hvad det nye samarbejde med Poul Duvill har givet af inspiration og udvikling til Ljungquist i løbet af den relativt korte tid. Umiddelbart er det svært at se Ljungquist som andet end favorit. Men det kan altså godt afhænge af, hvordan han får kampen grebet an. I værste fald kan det godt blive en lang og besværlig aften.
Chancefordeling: 75-25

Jallaw vs. Akbari
I Holstebro for et par måneder siden så vi en god underholdende kamp mellem Payman Akbari og Danny Jensen om det danske mesterskab. Den endte uafgjort, så titlen er igen på spil mellem Akbari (7-1-1) og Mahdi Jallaw (3-1) – og det behøver ikke at være mindre spændende, selv om det måske bliver en lidt anderledes kamp.

23-årige Jallaw har som prof endnu ikke ikke fået det helt store udbytte af det kæmpetalent, han viste da han blev U15 og U17 Europamester. Han tabte sin profdebut i 2018, og han virkede meget naturligt noget rusten, da han for et par måneder siden vendte tilbage efter næsten fire års pause. 22-årige Akbari havde ikke helt de samme amatørmeritter, men han har bokset ni kampe seneste godt tre år, så han har allerede større profrutine.

Det er to teknisk dygtige boksere, der mødes, begge kendt for godt benarbejde og hurtige hænder. Det kan godt gå hen og blive en flot kamp, men det kan måske også blive lidt taktisk og afventende. I hvert fald er det svært på forhånd at udpege en klar favorit.
Chancefordeling: 50-50

Lynggaard vs. Postma
Det blev voldsomt underholdende, da Andreas Lynggaard (6-2) for et par måneder siden vendte tilbage efter mere end fires års pause. Lynggaard viste stor vilje, men han imponerede sandt for dyden ikke boksemæssigt i den kamp mod en begrænset og urutineret journetman. Fredagens opgave mod Nick Postma (3-3-1) kan meget vel kræve, at Lynggaard i mellemtiden har genvundet noget af den gamle timing og bevægelighed.

Postma er ikke nogen verdensmester, men han er en solid og kampivrig bokser, der også har erfaring fra kickboxing. Han er glad for at komme ind og slå hooks og ikke mindst uppercuts, så Lynggaards opgave kan meget vel blive ligesom Ljungquists: At få udnyttet de lange arme og jabs. Men når man har set Lynggaards hang til at gå i slagsmål, så kan det godt blive en hård kamp.

WBF IC bæltet er sikkert pænt, men det har ikke den voldsomme betydning i den store sammenhæng. Det handler mere om, at det kan blive en underholdende kamp.
Chancefordeling: 60-40

Nielsen vs. Hriadel
Michael Nielsen (6-3) har som professionel ikke været bange for at kaste sig ud i store opgaver – senest en kamp mod et ubesejret håb i USA. Jaroslav Hriadel (1-5) fra Tjekkiet bør ikke være sådan en opgave.

Hriadel er flere gange gået tiden ud mod habile modstandere, og det kunne han også tænkes at gøre denne gang. Men alt andet end en klar dansk sejr må være en overraskelse.
Chancefordeling: 90-10

Kot vs .Zemanek
Emil Kot skal profdebutere efter en længere amatørkarriere kronet med flere danske mesterskaber, og senest et par års pause. Som debutmodstander får han en tjekke, der er blevet stoppet i fire af sine fem profkampe. Kammil Zemanek (1-4) bør ikke kunne blive den store trussel, og Kot kan meget vel tænkes atgøre det før tid.
Chancefordeling: 95-05

Kommentarer