THE PREVIEW: Ljungquist til eksamen

Den svensk-bosatte græker Marius Kolllias er nok ikke så kendt i den internationale bokseverden som Kem Ljungquists to seneste modstandere, Sefer Seferi og Johnny Muller. Men han er givetvis en væsentligt sværere modstander.

Kollias resultater gør ham til nr. 60 i verden på BoxRec, hvor Ljungquist er nr. 34. Så selv om der ikke er en ranglistekvalificerende titel på spil, så er det en umådelig vigtig eksamen for Ljungquist, der står på tærsklen til større kampe. Han har nemlig allerede nogen ranglisteplaceringer, der har bragt ham ind i billedet til interessante tilbud.

Så et nederlag til Kollias kan blive dyrt. Men det er stof til en interessant og spændende hovedkamp. Og med grækerens slagkraft kan det også blive underholdende. Og det er i sig selv bemærkelsesværdigt at se to top-100 sværvægtere mødes i en dansk ring.

Stævnet er også vigtigt for RNG-SDE Promotions. Dels fordi det er det første i traditionsrige K.B. Hallen. Og dels fordi det er det første på den nye streamingkanal Bitetv, der efter nogen tekniske startproblemer skulle være kørende, så man kan købe pay-per-view til stævnet.

Undercardet har en kamp om et dansk mesterskab som den væsentligste attraktion, Ahmad El Ahmad vs. Michael Nielsen. Men ellers handler det om opbygningskampe tidligt i karrieren for Elias Idrissi, Gustav Thorsen og Amre Allman. Og et par gæsteoptrædende af den dansk bosatte ukrainer Denys Pesotskyy og englænderen Emmanuel Zion, der har købt plads på stævnet.

De boksehistoriske rammer i K. B. Hallen kunne måske have fortjent lidt mere glans og attraktion. Men økonomien skal jo hænge sammen, og RNG-SDE Promotions er stadig et firma og en boksestald i opbygning.

Ljungquist vs. Kollias
Marios Kollias (11-2-1) kommer med seks knockout-sejre i træk bagagen. Den seneste mod det indtil da ubesejrede tyske håb Felix Langberg. Kollias er en solid mand, der godt kan lide at komme ind og slå hooks. Så langarmede Kem Ljungquist skal passe på ikke at komme til at komme til at bokse Kollias’ kamp på de indre linjer.

Højrefodsbokseren Ljungquist kan trods sin højde og generelt gode teknik godt have en tendens til at komme for tæt på og læne sig ind i modstanderen. Sker det for meget mod Kollias, så kan det blive kostbart. På den baggrund er Ljungquist faktisk ikke nødvendigvis stor favorit.
Chancefordeling: 65-35

El Ahmad vs. Nielsen
Michael Delarosa Nielsen (7-4) er ikke bange for udfordringer. Og selv om han har bokset flere profkampe, og selv om han i modsætning til Ahmad El Ahmad (3-0) har prøvet at bokse 8 omgange før, så kan langt fra siges at være favorit.

Kampen bokses om DM i fjervægt. Nielsen kan gøre superbantam, mens El Ahmad i oktober to gange boksede i letvægt. BoxRec står El Ahmad af en eller anden grund til at være 160 cm, så har han klar fordel af højde og rækkevidde. Det og hans gode teknik bør være nok til at besejre Nielsen, selv om sidstnævnte altid slås for tingene.
Chancefordeling: 85-15

Idrissi vs. Suljic
Elias Idrissi (2-0) har vundet på points i sine første to profkampe. Der bør være ualmindelig god chance for, at han denne gang kan få sin sejr før tid mod bosnieren Mehmedalija Suljic (3-10-2), der er kommet på efter et sent afbud fra Idrissi’s oprindelige modstander.

Dels er Suljic blevet stoppet i 9 af 10 nederlag, og det er altså ikke store navne, han har mødt. Og dels er han naturlig superbantamvægter, hvor Idrissi i februar boksede i letweltervægt. Det kan godt gå hen og blive en hurtig affære.
Chancefordeling: 97-03

Thorsen vs. Gulamic
Gustav Thorsen (1-0) gjorde sig hurtigt færdig i sin profdebut, mod en modstander, der på BoxRec var rangeret på samme niveau som bosnieren Demit Gulamic (6-8-2). Så spørgsmålet er om Gulamic, der er blevet stoppet i 6 af 8 nederlag, kan holde meget længere.

Gulamic har trods alt vundet sine seneste to kampe, hjemme i Bosnien, senest over Dzejlan Elezovic, der holdt til 5. omgang mod Mathias Hansen i januar. Men bosnieren har ikke vundet en profkamp før tid, så slagkraften virker ikke skræmmende. Gulamic bokser ofte defensivt bag dobbeltparader, men kan Thorsen kombinere det høje og dybe arbejde så godt, som han gjorde i profdebuten, så bør en sejr før tid være indenfor rækkevidde.
Chancefordeling: 95-05

Allman vs. Garaj
Da 29-årige Amre Allman fornylig blev annonceret som ny mand i RNG-SDE Promotions stævnet, var meldingen, at han skulle føres hurtigt frem. Selv om cifrene på rekordlisten hos slovakiske Pavol Garaj (8-43-4) ikke helt fortæller historien, så er gennemrutinerede Garaj en ret habil modstander til en profdebutant.

Garaj er kun blev stoppet én gang i sine 43 nederlag, og han har mødt folk på højt europæisk niveau. Han gav Oliver Zaren 6 omgange under bæltet i 2021, og det vil være opsigtsvækkende, hvis Allman kan stoppe ham. Allman gør nok klogt i at beholde roen og disciplinen, for at finde åbningerne i Garajs gode dobbelparader,
Chancefordeling: 90-10

Pesotskyy vs. Al-Maliki
Den dansk bosatte ukrainer Denys Pesotskyy (1-0) har en meget lang amatørkarriere bag sig, på højt internationalt niveau. Den svenske profdebutant Mohammed Al-Maliki har også bokset internationalt som amatør, men ikke på samme niveau.

Det er 10 år siden Al-Maliki blev lanceret som ungt professionelt håb, ”The Black Viking”, men først nu får han altså sin profdebut. Han er ganske velskolet, men højrefodsbokseren Pesotskyy bør altså være et niveau over. Begge kan bokse underholdende og aktivt, så det kan godt gå hen og blive seværdigt.
Chancefordeling: 75-25

Aftenens første profkamp står mellem englænderen Emmanuel Zion (4-1) og nicaraguanerem Reynaldo Mora (7-79-3). Naturligvis med engelsk favorit. Mora mødte i øvrigt Rashid Kassem tilbage i 2015.

Kommentarer