THE PREVIEW: Muren i Belgien

I cykelsporten findes en kendt mur. Muren i Huy, en bakke i det belgiske cykelløb La Flèche Wallonne. Lørdag skal Micki Nielsen i Belgien ud i en EM-kamp, der nok bliver lige så meget op ad bakke som cykelmuren.

Egentlig er modstanderen ikke nødvendigvis umulig, selv om han er ubesejret, med 14 knockouts i 19 sejre. Yves Ngabu har umiddelbart bedømt sine begrænsninger, men han har aldrig rigtigt været tæt på at tabe, og han har vundet begge sine EM-kampe indenfor de første fire omgange.

Og så er Ngabu i den grad på hjemmebane, i hjembyen Roeselare i det vestlige Belgien. Så uanset hvor mange floskler, vi henter frem om, at “en ring er en ring” og “der er kun én modstander i ringen”, så er virkeligheden, at Nielsens udebane gør muren en hel del højere. Sådan fungerer både sportspsykologien og sportens særlige spil bag kulisserne.

En væsentlig del af kulissespillet handler om officials, kampleder og sidedommere – og her har den belgiske promoter nok stort set fået det, som de ville have det.

Sidedommer Robin Dolpierre fra nordfranske Eure var kampleder i Ngabus seneste titelkamp, og i yderligere én af Ngabus kampe. De andre officials er to fra Rusland (incl. den urutinerede supervisor) og to fra Italien, men ingen fra Nordeuropa. Ikke mindst den aldrende kampleder Massimo Barrovecchio kan give panderynker – spørg Michael Rask, der blev stoppet af Barrovecchio i en EM-kamp i Paris.

Micki Nielsens erfaring
Nu har Micki Nielsen den lille fordel, at han har bokset alle sine kampe siden foråret 2016 udenfor Danmarks grænser, så han er vant til turen. I tre af de kampe havde modstanderen hjemmebane, Johnny Muller, Kevin Lerena og Ricards Bolotniks – og to af de kampe vandt Nielsen.

Samtidig kan man argumentere for, at Micki Nielsen har mødt lidt bedre modstandere end Ngabu, i Larghetti, Muller og Lerena. Og selv om det næsten er 13 måneder siden, at Nielsen sidst boksede, når han går i ringen i Belgien, så gælder det samme faktisk for Ngabu.

Men Nielsens forberedelser har ifølge rygtebørsen ikke været perfekte. Ganske vist har Nielsen efter sigende ydet sin indsats i træningslokalet, og han er ubesværet i vægt og i rigtig god fysisk form. Men han har åbenbart ikke helt fået den klassesparring, han havde håbet – det har Ngabu tilsyneladende i de måneder, han har trænet hos Dominic Ingle i England.

Det peger på en kamp, hvor det kan blive afgørende, om Nielsen kan få gang i jabs og slag fra distancen mod den kompakte og fysisk stærke belgier – eller endnu bedre, at “one-punch” slagkraften faktisk bider på Ngabu. Så kan han måske blive Danmarks mandlige Europamester nr. 25.

Ender det i et opslidningsslag med meget infight, er det svært at se Nielsen komme bedst ud af det mod Ngabus hooks og uppercuts. Og det er faktisk præcis det scenarie, jeg personligt anser for sandsynligt.

Det kunne meget vel ende med, at Micki Nielsen er slidt op i slutningen af kampen – og selv om han eventuelt objektivt set opbygger et forspring i starten, så hjælper det ham næppe meget på sidedommernes papir. Så bookmakerne er formentlig spot on, når de gør Ngabu til klar favorit.

Chancefordeling: 30-70

Kommentarer