THE PREVIEW: Promotorernes kamp

Team Sauerland arrangerer stævne i Struer lørdag, Danish Fight Night arrangerer stævne i Nykøbing fredag. Så der er lagt op til en promoter-konfrontation, hvilket også fremgår af, at DFN har gjort en del ud af, at Sarah Mahfouds modstander i Nykøbing har besejret Dina Thorslunds modstander i Nykøbing. Og datosammenfaldet er heller ikke nødvendigvis tilfældigt.

Set fra et fansynspunkt er det selvfølgelig først og fremmest fint, at vi får en særdeles aktiv januar, hvor vi allerede har haft tre profkampe i Gilleleje i sidste uge, og nu altså to stævner med henholdsvis 8 og 5 profkampe med dansk deltagelse. Og denne weekend er der altså boksning på skærmen: Nykøbing-stævnet streames for abonnenter på Ekstra Bladet, og Struerstævnet vises fra kl. 17.30 på TV3 Max, fra kl. 21 på TV3+ og igen i replay fra midnat på TV3 Sport.

Double Trouble: Den nemme og den svære
Stævnet i Struer markedsføres som Double Trouble, 2 x problemer. Umiddelbart ser Dennis Ceylans problem dog ud til at være noget større end Dina Thorslunds. Han er ude en regulær skæbnekamp, og det er ikke nogen floskel her. Thorslund skal trække publikum, men hendes udfordring denne gang ser knap så truende ud.

Sammen med de to hovedkampe er det interessant, at der i Struer er hele 8 dansk-baserede boksere i aktion. Det sker ikke så tit på Sauerland-stævner, og adskillige af bokserne er da heller ikke på fast kontrakt med Sauerland. Udover Thorslund og Ceylan er det faktisk kun Kem Ljungquist, der er det.

Lolenga Mock er hos britisk-baserede MTK Global og Haris Dzindo er sin egen herre, mens Mikkel Nielsen, Abdul Khattab og Adam Bashanov nok mest skal hænge deres hat på Peder Forsmans promotervirksomhed, og de tre er da også på programmet på Forsmans stævne om en god måneds tid i Ringkøbing. Men det er temmelig ligegyldigt for det meste af publikum, der blot kan glæde sig over dansk aktivitet.

Thorslund vs. Graf, WBO VM
Dina Thorslund (12-0) skal bokse sit første forsvar af WBO VM-titlen i superbantamvægt midt i en hektisk eksamensperiode af hendes uddannelse. Det har nok hæmmet forberedelserne lidt, men heldigvis er den hviderussisk/tyske veteran Alisia Graf (29-7) et fornuftigt valg som modstander. Graf er qua tidligere præstationer et navn, der kan skabe lidt tysk interesse – og tysk tv viser da også stævnet – men i 2019 og i superbantamvægt bør hun ikke være Thorslunds sværeste modstander hidtil. En dansk sejr før tid virker heller ikke utænkelig, og så kan Thorslund formentlig frem til større udfordringer i 2019. En kamp i Australien har været inde i overvejelserne.
Chancefordeling: 80-20

Ceylan vs. Sanchez, EBU EU
Dennis Ceylan var meget stor favorit, da han i marts 2018 mødte Jesus Sanchez i noget, der blot skulle have været en vej tilbage til sejrssporet. Han bør sådan set også være klar favorit igen, men den overraskende knockout i marts vil nok betyde, at man vil sidde med nerverne udenpå tøjet i hele denne kamp – og Sanchez har helt sikkert fået mod på endnu en sejr. Hvis silken ikke er slidt for meget hos Ceylan, så skal han dog vinde denne kamp.
Chancefordeling: 65-35

Khattab vs. Flodin
Undercardets klart mest interessante kamp er det skandinaviske opgør mellem danske Abdul Khattab og Sauerlands svensker Oliver Flodin. Det er to mellemvægtere med gode amatørmeritter, men den tre år ældre Khattab er noget længere fremme i profkarrieren – og han har allerede mødt modgang. Flodin har ikke for alvor imponeret i hans første fire profkampe, og han skal nok finde mere af potentialet frem for at slå Khattab, der bør være svag favorit, hvis han kan holde styr på den sårbare psyke.
Chancefordeling: 60-40

Ljungquist vs. Czagler
Kem Ljungquist har i sidste øjeblik fået ny modstander, og vel at mærke en lidt ukendt størrelse i Boldizsar Czagler. Ungareren har vundet begge sine profkampe mod landsmænd før tid, men modstanden har været overskuelig. Det ville være en stor overraskelse, hvis han er stærk nok til at true den noget højere Ljungquist. Så dårlig har researchen næppe været, trods den korte frist.
Chancefordeling: 85-15

Mock vs. Veron
Lolenga Mock bokser sin første kamp siden det knebne nederlag til Avni Yildirim i en VM-eliminator. Vurderet ud fra rekordliste og BoxRec placering er Veron ikke Mocks sværeste modstander i nyere tid, men Mock har en tendens til at bokse ens og ret lige kampe mod både bedre og dårligere modstandere. Det kan derfor sagtens blive 8 slidsomme omgange, inden Mock tager en pointsejr.
Chancefordeling: 85-15

Nielsen vs. Emilov
Mikkel Nielsen har fået ganske solid modstand i hans sidste par kampe. Angel Emilov ser ud til at være lidt mere overkommelig, bedømt på rekordlistens cifre. Det er dog værd at bemærke, at Emilov sjældent bliver stoppet. Han har bokset en del på den britiske journeyman scene, og han går som regel omgangene – og han har såmænd også leveret et par overraskelser mod lokale favoritter.
Chancefordeling: 90-10

Bashanov vs. Nikolov
Også Adam Bashanov har fået en tilsyneladende overkommelig bulgarsk modstander. Bashanov gør dog nok klogt i at holde koncentrationen, men så bør der være gode chancer for en sejr før tid. Ivan Nikolov er trods alt stoppet i tre af fem nederlag.
Chancefordeling: 85-15

Dzindo vs. TBA
Haris Dzindo har fået en plads i stævnets åbningskamp. I skrivende stund er der ikke offentliggjort en modstander, men vi skal næpe forvente en verdensmester i det modsatte ringhjørne.
Chancefordeling: TBA-TBA

Holzken vs. Ivanova
Sportsligt er der givetvis gode grunde til at gøre den hollandske fluevægter Alicia Holzken (1-0) professionel. Som navn, der skal placeres i bevidstheden hos et dansk publikum, så virker hun som et mere spøjst valg. Umiddelbart vil jeg nok håbe for hende og manager/promoter Peder Forsman, at det lykkes at få gang i kampe hjemme i Holland. Hendes modstander i Struer, bulgarske Ivanka Ivanova (1-6-1), virker absolut ikke skræmmende, så Holzken slår nok også sejr nr. 2 på kontoen, så hun er klar til Ringkøbing i næste måned.
Chancefordeling: 95-05

Pervizaj vs. Banongo
Internt i Team Sauerland gøres der tilsyneladende en del ud af at sammenligne sværvægterne Kem Ljungquist og Albon Pervizaj. Nu skal de to bokse lige efter hinanden i Struer. Pervizaj møde en ubesejret, men absolut ikke skræmmende modstander i tjekkiske Alain Banongo.
Chancefordeling: 95-05

Den nye generation Danish Fight Night
Danish Fight Night måtte i 2018 aflyse et stævne i Nykøbing Falster i et uheldsramt forår, hvor det ikke lykkedes i tide at få visum til gæstende afrikanske boksere. Denne gang er det lykkedes at få de to afrikanske modstandernavne til Danmark, så der er grønt lys til fredagens stævne.

Det er værd at bemærke, at på dette første Danish Fight Night i 2019 ikke er ét navn på programmet af de mere end de 15-16 hjemmeboksere, der optrådte på DFNs første fem stævner på TV2 i 2015/2016. At Lolenga Mock så bokser i Struer, er en anden historie. Samtidig er Nykøbing-stævnet det DFN stævne hidtil, der har haft færrest profkampe. Kun fem gange sætter DPBFs tidtager en kamp i gang denne aften.

Men kvalitet er som bekendt ikke det samme som kvantitet, og der er næppe tvivl om, at de fem danske boksere, der optræder i Nykøbing, har en hel del mere potentiale end den stab, der for lidt over tre år siden skubbede Danish Fight Night i gang. Mahfoud, Meng, Mwandila Poulsen og Rossing har da også allerede hentet titel, måske mindre titler, men i det mindste i store forbund, WBC og IBF.

Længst fremme er Sarah Mahfoud på kvindesiden, med fine rangeringer hos flere verdensforbund og toprangering hos EBU. Hos mændene er Youth titler og IC titler er fine, men ikke nødvendigvis det store internationale gennembrud. Her falder det nok mest i øjnene, at Ditlev Rossing og Enock Mwandila Poulsen er inde på EBUs EU-ranglister. Det samme er Jonas Madsen, men han er ligesom træningskammeraten Mock ikke på DFNs program for nærværende.

Stævnet i Nykøbing er ikke det største i Danish Fight Nights historie, men den forventede serie danske sejre kan sagtens være en platform for større ting i løbet af 2019.

Oliver Meng vs. Maono Ally, IBF Youth letweltervægt
Blot 19-årige Meng (4-0) får sin første rigtige test som professionel, når han møder tanzanianske Maono Ally (8-3-1) i en kamp, der har fået IBFs blå stempel som Youth titelkamp. Ally er ikke verdensklasse, men som nr. 215 på BoxRec ligger han faktisk foran Meng, der er nr. 244 i skrivende stund. Ally har lavet en enkelt lille overraskelse, da han stoppede den indtil da ubesejrede kroat Luka Pupek, men Meng må være for talentfuld en bokser til at tabe til afrikaneren.
Chancefordeling: 75-25

Sarah Mahfoud vs. Bukiwe Nonina, IBF IC
Sarah Mahfoud så ud til at have lavet lidt af et BoxRec kup, da hun besejrede franske Stephanie Ducastel, der havde en masse bonuspoints at give af. Så ændrede BoxRec algoritmerne og eliminerede en stor del af points’ene, og Mahfoud røg ned som i skrivende stund nr. 13. Det kan hun råde lidt bod på mod Nonina, for selv om Nonina aldrig før har bokset en registreret kamp i fjervægt, så er hun nu nr. 6 i vægtklassen på BoxRec, 7 pladser over Mahfoud. Nonina har i 2017 knebent besejret Thorslund-modstander Alesia Graf i en kamp i bantamvægt. I fjervægt er den ranglede sydafrikanske piges højde og lange rækkevidde dog næppe helt så stor en fordel, og teknisk dygtige Mahfoud må kunne sætte sig igennem.
Chancefordeling: 70-30

Mwandila Poulsen vs. Sanchez
Enock Mwandila Poulsen (9-0) får efter et par ganske hårde og krævende matchninger tilsyneladende en noget mere overkommelig opgave i Nykøbing. Han møder den 35-årige nicaraguaner Berman Sanchez (28-7-3). Sanchez er blot nr. 709 på Boxrec, har har tidlogere bokset i lettere vægtklasser, og han har kun bokset tre gange siden 2013,. Senest blev han stoppet af franske Yazid Amghar – og her kan en grund til netop denne matchning måske ligge, for Amghar er officiel udfordrer til EU-titlen i letweltervægt. Det ligner en klar dansk sejr, og med stor sandsynlighed også en sejr før tid.
Chancefordeling: 95-05

Rossing vs. Mekereshvili
En kamp mellem BoxRecs nr. 62 og nr. 755 ligner en en mismatch. Men én ting er, at den lille, forskårne georgier sjældent bliver stoppet, så Mekereshvili (17-22) kan godt gå hen og give Rossing omgange. Noget andet er, at Rossings forberedelser har været svære. Hans reservefar og mentor døde for godt en uges tid siden, og hans normale træner Sherman Williams har ikke været i Danmark denne gang. Mekereshvilli er samtidig en substitut, der er hentet ind i sidste øjeblik. Han kan næppe true Rossing, men det er langt fra sikkert, at det bliver Rossings mest inspirerede kamp.
Chancefordeling: 90-10

Mahfoud vs. Dickson
Allan Mahfoud (2-0) har fået en fornuftig start på profkarrieren, han snubler næppe mod John Dickson (6-0), selv om spanieren er ubesejret. Den spanske weltervægter har som prof mødt behersket modstand, hvilket placeringen som nr. 759 på BoxRec vidner om, og selv om han er hurtig og dygtigt defensiv, så har letmellemvægteren Mahfoud formentlig alt for tungt et skyts til, at der bliver meget tvivl om udfaldet.
Chancefordeling: 85-15

Arrangørerne har desuden gjort et nummer ud af en amatør sværvægtskamp mellem U17 EM-sølvvinder Mathias Hansen og Rødovres tårnhøje, men også temmelig urutinerede og uprøvede håb Thomas Vinther. Her ville det være en stor overraskelse, hvis ikke Hansen er alt for velskolet og rutineret for Vinther.

Foto: Team Sauerland
Kommentarer