Der blev til et Thorslund-stævne. I løbet af torsdagen blev det mere end spændende, da WBC (og ikke danske DPBF, som Cetin-lejren påstår) besluttede, at udfordreren Seren Cetin ikke kunne bokse med den øjenskade, hun kom til Danmark med.
Seren Cetin var ikke nogen ønskemodstander for Dina Thorslund. Men hun var en nødvendig modstander på vejen mod de sidste unifications, Thorslund har haft på ønskelisten siden sejren over WBC-mester Yuliahn Luna sidste år.
Det var også en kamp, man på godt og ondt kunne være en smule nervøs for – blandt fordi Cetins tyrkiske promoterer har særdeles gode forbindelser i WBC, hvilket blandt andet blev tydeligt i de disputser om officials, der øgede spændingsniveauet.
Med et par dages varsel måtte promoter Bettina Palle og Thorslund-teamet så finde en ny modstander. Og det er lykkedes at få et rimeligt navn i Romero til at sige ja med meget kort varsel, selv om en spansk sejr vil være en overraskelse. Og hun skulle også lige huhej hentes til Danmark med forsinkede fly. Det er faktisk lidt af en mirakelredning af et VM-stævne, der iøvrigt ikke har det store at byde på.
Stævnetbærer præg af, at de normale hovednavne i Danish Fight Night ikke er til rådighed. De tre tunge, nye profnavne, Hamza Hussein, Mathias Hansen og Thorbjørn Boudigaard er igen på, stadig med Hussein som den mest lovende. Og så skal Francis Fordjour profdebutere. Men matchningerne er lidt undervældende – det havde klædt det samlede program med bare én eller to mere krævende udfordringer.
Og så er 48-årige Mikaela Lauren hentet til Danmark. Man kan egentlig kun gisne om hvorfor? Den danske publikumsinteresse og det sportslige perspektiv må være begrænset. Hun skal nok vinde, sandsynligvis før tid – mod en georgisk letweltervægter, der er kommet som sen afbudserstatning. Georgieren er 1-4, og hun er blevet stoppet 3 gange.
Det er snart 8 år siden, Lauren tabte til Klara Svensson, og snart 7 år siden, at hun blev slået ud af Cecilia Brækhus. Men DFN stævnerne har også svenske seere på Pluto TV, så måske ligger hunden begravet her – ligesom da de danske Sauerlandstævner blev fyldt op med svenske og norske boksere til ære for Viasat.
Thorslund vs. Romero
Det var ikke nogen nem situation, Seren Cetin og WBC satte promoter Bettina Palle i med det sene afbud. Og den tidligere Europamester i superbantamvægt, Mary Romero (9-4), er faktisk en kvalificeret erstatning under de omstændigheder.
Romero har tidligere været på tale som VM-modstander til Dina Thorslund (20-0). Og hun boksede i april sidste år mindst lige op med Seren Cetin, selv om hun i Istanbul blev dømt som taber. I de sidste par omgange havde hun endda Cetin slemt på hælene. Og i 2022 gav hun den nuværende IBF-verdensmester i superbantam, Ellie Scotney, en reel kamp, hvor hun vandt 3-4 omgange.
Bedømt på de opgør er Romero næppe meget dårligere end Cetin. Alligevel fremstår opgaven ikke helt så nervepirrende end ubesejrede Cetin. Dels fordi risikoen for WBC-manipulation af kampen næppe er helt så sandsynlig. Men også fordi 38-årige Romero altså har taget kampen med blot et par dages varsel.
Romero har dog netop været i træningslejr, så hun kommer ikke utrænet. Hun er hårdfør, har aldrig været stoppet. Og hun er svær at bokse pænt imod. Hun er en kompakt og kampivrig bantamvægter, der er dygtig til at spoile i infight, og udefra svinger hun ofte med højren, nogen gange sat op af den lige venstre.
Hun er en anderledes opgave end den højere Cetin. Så meget kan afhænge af, hvor godt det lykkes Thorslund at justere taktikken, der mod Cetin meget handlede om dybt arbejde. På forhånd ligner det dog en kamp, hvor Thorslund efterhånden kan slide Romero ned, som vi har set det i flere tidligere Thorslund-kampe.
Chancefordeling: 85-15
Hussein vs. Mihailov
Talentfulde Hamza Hussein (5-0) får en ganske hårdfør modstander i serbiske Stefan Mihailov (7-21-3). 18 gange i 21 nederlag er han gået tiden ud. Mihailov har et lidt tungt benarbejde, men han bevæger sig en del i overkroppen. Alligevel ser han ud til at være til at ramme med jabs og ligestød.
Serberen slår ikke særlig eksplosivt, så det ligner ikke en farlig kamp, men der er formentlig god chance for, at Hussein kan få lov til for første gang at prøve at gå alle 6 omgange.
Chancefordeling: 95-05
Hansen vs. Zadishvili
Georgieren Tamaz Zadishvili (7-23-1) er gået tiden ud i 14 af 23 nederlag. Men habile sværvægtere som Pezhman Seifkhani, Kacper Meyna, Cyril Leonet og Newfel Ouatah har stoppet ham. Så spændingsmomentet kan være, om Hansen kan afgøre det før tid i kampen, der er sat til 6 x 2 minutter.
Zadishvili er en lille, tætbygget sværvægter, der bokser bag tætte dobbeltparader, og det kan blive vigtigt, at Hansen kan holde afstanden og sætte serier sammen.
Chancefordeling: 95-05
Boudigaard vs. Mandic
Mens Hussein og Hansen trods alt har fået rimeligt rutinerede modstandere, skal Thorbjørn Boudigaard (2-1) en ret uerfaren prof i 31-årige Nikola Mandic (0-1-1) fra Serbien, i em kamp over 4 omgange. Mandic blev i sin profdebut slået hurtigt ud af en journeyman, men i hans næste kamp boksede han uafgjort mod Dusan Krstin, der sidste år gik tiden ud mod Mathias Hansen.
En amatørkamp med Mandic på YouTube viser en lidt primitiv, men ret aggressiv cruiservægter, der slår nogen vilde sving. Boudigaard skal nok undgå for meget slagsmål, og bruge rækkevidde og bevægelighed. Men så er Mandic også til at ramme.
Chancefordeling: 90-10
Fordjour vs. Movsesiani
Den mest interessante kamp på det ellers ikke så ophidsende undercard er nok Francis Fordjours profdebut. Han skal møde georgieren Ruben Movsesiani (15-26-1). Og det kan blive et spørgsmål, om Fordjours slagkraft kan lægge Movsesiani ned. Georgieren er trods alt blevet stoppet 17 gange i 26 nederlag.
Det er dog nok ikke anbefalelsesværdigt, hvis Fordjour spekulerer for meget i en KO-sejr i sin debut. Fordjour bør koncentrere sig om at bokse sin egen boksning mod Movsesiani, der godt kan bokse, og som jævnligt skifter fodstilling. Dybt arbejde kan blive afgørende – Movsesiani er flere gange blev stoppet at leverhooks.
Chancefordeling: 90-10