Mahfoud får mandlig sparringspartner

Problemer med at skaffe en egnet højrefodsbokser som sparringspartner fører nu til, at Sarah Mahfoud får en mandlig sparringspartner, der er vant til at arbejde sammen med Mahfouds træner, Benny Checa, op til hendes IBF-titelforsvar mod tyske Nina Meinke. Checa er ankommet til Danmark for et par dage siden.

“Efter at have trawlet det meste af verden rundt for at skaffe vores IBF-verdensmester en kompetent sparringspartner, der bokser med højre fod forrest, må vi erkende, at det ikke er lykkedes os at skaffe en kvalificeret en af slagsen. Efterhånden, som vi nærmer os kampdagen den 21. april, er nervøsiteten steget, fordi Sarah selvfølgelig skal have de mest optimale muligheder før den største VM-kamp for kvinder i Danmark nogensinde,” siger promoter Mogens Palle i en pressemeddelelse.

Den spanske letvægter Carlos Perez (17-6-2, billedet) er ikke til dagligt højrefodsbokser, men ifølge pressemeddelelsen kan han omstille sig, og han kan udføre de dessin’er, Checa giver ham.

“Benny Checa og Carlos Perez kender hinanden særdeles godt, og sammen kan de bringe det bedste frem i vores verdensmester, så det styrker hendes mulighed for at bevare VM-titlen på danske hænder. Det var til sidst vores eneste mulighed, fordi kvindelige højrefodsboksere er en manglevare, men jeg ser det samtidig som en rigtig god plan,” mener Mogens Palle.

Sarah Mahfoud er tilfreds med nødløsningen.

“Hvis jeg skal være ærlig, så kan jeg ikke ønske mig en bedre sparringspartner. Min træner Benny Checa kan diktere, hvad min sparringspartner skal gøre. De arbejder i forvejen tæt sammen og kender hinanden godt, så de vil også kunne kommunikere godt sammen og samarbejde omkring, hvordan jeg præsterer bedst muligt, når kampen finder sted,” siger Sarah Mahfoud, der ser frem til at blive presset i træningen.

“Carlos Perez vil kunne holde presset på mig hele tiden, så jeg virkelig bliver tvunget til at arbejde for det. Det er det, som jeg gerne vil opnå. Jeg vil gerne møde op på selve kampdagen og vide, at der ikke er nogen eller noget, der kan køre mig træt. Jeg kommer ikke til at kunne slappe af i omgangene, men jeg skal være på konstant, fordi min sparringspartner kommer til at have et overskud. Det er jeg sikker på, vil gøre mig meget bedre og mere udholdende i den sidste ende, fordi jeg kan presse citronen det ekstra, når jeg står oppe i ringen på kampdagen,” vurderer Mahfoud.

Kommentarer