Mikkel Nielsen mod mexicaner i Aabenraa

30-årige Mikkel “Pjatrøv” Nielsen (8-0) får profkarrierens første titelkamp, når han den 4. juli i Aabenraa bokser om Intercontinental titlen i weltervægt i det lille forbund GBU. Han møder den 20-årige mexicaner Jose Luis Rodriguez Guerrero (9-2-2).

“Jeg har haft otte kampe i min karriere, og det har ikke været let at få dem. Derfor ser jeg også frem til en titelkamp som denne. Det tilføjer noget ekstra spænding, nervøsitet og tænding. Der er noget på spil. Hvis man er bare en smule seriøs med sin boksning, så er man vant til at ofre sig, men man har lidt ekstra at give af, når der er en titel på spil,” siger Mikkel Nielsen i en pressemeddelelse.

Guerrero har trods sin unge alder placeret sig som nr. 64 på BoxRec, hvor Nielsen blot er nr. 292. Så Nielsen står til et voldsomt spring frem på ranglisten, hvis han formår at vinde. Det kan dog godt blive svært mod mexicaneren, der allerede har bokset én titelkamp, nemlig da en kamp om WBC Fecombox titlen endte i en teknisk uafgjort. Fem af Guerreros sejre har været før tid, mens han har tabt på points i begge sine nederlag, det ene mod Luis Vidales.

“Først og fremmest så er han mexicaner, og mexicanere er nogle hårde typer, som kommer for at slås. Fysisk er han et hoved højere end mig, og har længere rækkevidde. Jeg bliver nød til at bokse anderledes i mod ham. Han er klart den hårdeste modstander, jeg har mødt. Man bliver ikke nummer 66 i verden uden at kunne bokse. Han kommer til Aabenraa for at vinde,” vurderer Mikkel Nielsen.

Når man nærlæser Guerreros rekordliste, så er der dog indikationer af, at han trods den flotte placering på BoxRec ikke er en helt umulig opgave for Mikkel Nielsen. Guerrero har nemlig tabt på points til Alfredo Ramos, som har tabt på points til Bernal Lopez – og samme Lopez blev sidste år knockoutet i 1. omgang af Simon Madsen.

Samtidig med titelchancen glæder Mikkel Nielsen sig til at bokse i Sønderjylland, hvor han voksede op, inden han rykkede til Odense.

“Det er år siden jeg har bokset i Sønderjylland, og jeg har længe gerne villet vise dem hjemmefra, hvad det er jeg går og laver. Det bliver en speciel aften, og så glæder jeg mig bare til at høre noget Sønderjysk,” siger han.

Kommentarer