Palle raser over strandede Thorslund-Mahfoud forhandlinger

Indenfor den sidste måneds tid har der været kontakt mellem Mogens Palle, promoter for Sarah Mahfoud, og Thomas Madsen, træner/rådgiver for Dina Thorslund, om en kamp mellem Mahfoud og Thorslund. Det har ikke ført til noget resultet, og Thorslund-lejren har i stedet valgt at arrangere et titelforsvar mod Zulina Munoz, som blev annonceret tidligere fredag.

Mogens Palle raser nu over, at Thorslund har valgt at gå en anden vej, og i en pressemeddelelse langer han hårdt ud efter Thorslund-lejren.

»Det er rent hykleri, og jeg er chokeret over deres opførsel. De trækker sig fra forhandlingerne, selvom de gennem årene har sendt den ene udfordring efter den anden og opført sig nedladende overfor Sarah Mahfoud, som de mente, at Dina nemt ville besejre. Lige siden 2018 har jeg meddelt dem, at kampen nok skulle blive en realitet, ’når tiden er den rette’ – og det er den nu, hvor vi for første gang har to danske verdensmestre, der kan møde hinanden, hvilket aldrig er sket før;” siger Mogens Palle i en pressemeddelelse.

Der har tidligere været budt på kampen. Blandt andet offentliggjorde Team Sauerland i maj 2020 et tilbud på pænt over en halv million kroner til hver af bokserne, som Thorslund sagde ja, men Mahfoud nej til.

Thomas Madsen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at Mogens Palle for kort tid siden har sendt et nyt tilbud, men at økonomi og betingelser var meget langt fra, hvad Thorslund-lejren forventede. Tallene var tilsyneladende kun en brøkdel af de bud, der tidligere har været på bordet.

“Det er rigtigt, at vi har modtaget et tilbud, og når man er nede og tilbyde 150.000 for en kamp, hvor vi tidligere har modtaget et tilbud omkring en million, så er det helt gakkelak. Oven i det så vil Mogens Palle have en klausul på Dina på to kampe uden udløbsdato, og med hans stævneaktivitet, så når vi at sidde på plejehjem, inden at det ville være færdigt,” siger Thomas Madsen til Ekstra Bladet.

Mogens Palle mener, at Thorslunds økonomiske krav er urealistiske, selv om hun i andre kampe tjener beløb, der er væsentligt højere.

“Vi er desværre blevet mødt med en afvisning og økonomiske krav, som er helt ude i hampen. De glemmer, at det er Sarah, der er mesteren og hendes titel, der er på spil, og at det er Dina, der er udfordrer i denne sammenhæng, men som nu får den chance, som hun har skreget på i så mange år.

Hun får chancen forærende, fordi Sarah er fair og gerne vil give hende chancen trods Dinas mange vanvittige udfordringer, som startede allerede i december 2016 i henholdsvis BT og Ekstra Bladet, længe før Sarah overhovedet havde bokset sin debutkamp.” siger Mogens Palle.

Sarah Mahfoud har tyske Nina Meinke som mandatory udfordrer. Uden først at aftale det med Dina Thorslund og hendes bagland, havde Mogens Palle angiveligt forhandlet sig til rette om kampen med IBF om, at han mod at betale et extension fee næste skulle sætte titlen på spil mod tyske Nina Meinke.

“Modsat WBO, hvor Dina er verdensmester, så har IBF rent faktisk en verdensrangliste for kvinderne, hvorfra forbundet stiller krav om, at mesteren indenfor en bestemt periode forsvarer titlen mod vægtklassens øverst rangerede bokser.

Jeg har spildt min tid på at argumentere overfor IBF, som til sidst accepterede, at Sarah Mahfoud kunne bokse et frivilligt titelforsvar mod Dina Thorslund på to betingelser: For det første ved, at vi betaler 20.000 dollars for en såkaldt extension, en udskydelse af Sarahs obligatoriske titelforsvar mod verdensranglistens nummer 1, Nina Meinke. For det andet ved, at vinderen af kampen mellem Sarah og Dina forpligter sig til indenfor 90 dage at forsvare titlen mod netop Nina Meinke.

Thomas Madsen fører sig imidlertid frem som en anden Don King ved at mene, at han er i stand til at stille ultimative krav til IBF samt meddele os, at Dina ved en eventuel sejr slet ikke vil rejse til Tyskland og møde Nina Meinke. Det er ikke er et krav fra IBF, at Dina skal rejse til Tyskland og møde Nina Meinke, men alene et krav om, at vinderen forpligter sig til at møde Meinke. Det kræver jo først og fremmest, at Dina vinder over Sarah. Vi afgiver jo ej heller frivilligt titlen til tyskerne, idet den først vil gå til purse offer,” siger Mogens Palle, der går hårdt til Thomas Madsen personligt.

“Thomas Madsen meddeler i stedet, at så må kampen ”bare” laves i januar, hvilket jo i høj grad viser, hvilken grøn opkomling han er, da det som sagt er et af IBF’s krav, der SKAL opfyldes, for at kampen overhovedet kan blive godkendt. Denne extension gav os helt ekstraordinært tilladelse til at afholde kampen i oktober eller november måned og ikke på et senere tidspunkt.

Dina og hendes rådgivers optræden har i det hele taget været så useriøs, utroværdig og uprofessionel. Nu kender vi imidlertid sandheden om deres såkaldte ønske om at møde Sarah Mahfoud. Det er rent hykleri. De vil hellere fortsætte med at bokse om ledige bælter mod håndplukkede forvoksede fluevægtere og super-fluevægtere.

Dinas seneste kamp, som af visse medier blev kaldt historisk, var ikke mod en verdensmester men en kamp om et ledigt bælte mod en bokser, der kun var rangeret som Mexicos femtebedste i sin vægtklasse” lyder vurderingen fra Palle.

Thomas Madsen vurderer, at timingen af pressemeddelelsen fra Danish Fight Night hænger sammen, at han havde fortalt, at en udmelding om Dina Thorslunds kamp ville komme fredag formiddag.

“Det er, fordi vi melder en kamp ud med Dina i dag (fredag, red.), og så er det typisk Mogens Palle at prøve at tage fokus væk fra det. Det lægger jeg ikke så meget energi i. Jeg synes, at han skulle bruge tiden på at arrangere nogle boksestævner i stedet for,” siger Thomas Madsen, der samtidig foreslår en kamp mellem Thorslund og Mahfoud i starten af 2020.

“Vi kan lave den i februar/marts i Struer, hvor Sarah så vil få 300.000 kroner uden optioner. Hun kommer og bokser og færdig, som det nu engang normalt er,” siger Thomas Madsen til Ekstra Bladet.

Mogens Palle fortæller i pressemeddelelsen, at han nu vil forberede Sarah Mahfouds næste VM-kamp. Ifølge udmeldinger fra den amerikanske WBC/WBO-verdensmester i fjervægt, Amanda Serrano, har Palle/Mahfoud tidligere i år afvist et sekscifret dollerbeløb for en unification.

Kilder: DFN pressemeddelelse og Ekstra Bladet, Foto: DFN Facebook

 

Kommentarer