Thorslund mod Munoz i titelforsvar i Kolding 13. november

Dina Thorslund har fået endnu et VM-titelforsvar i kalenderen. Og for anden gang i karrieren bliver VM-kampen IKKE bokset i Struer. I 2019 mødte hun April Adams i Horsens, og denne gang er det Sydbank Arena i Kolding, der skal lægge ring til. Her skal Thorslund (16-0) skal forsvare WBOs VM-titel i bantamvægt mod den tidligere WBC-verdensmester i superfluevægt, Zulina Munoz (53-3-2) fra Mexico.

I skrivende stund er Dina Thorslund nr. 1 i verden i sin vægtklasse. Nr. 1 på The Rings rangliste er Munoz. På den måde er det nr. 1, der møder nr. 1 den 13. november, når Thorslund (16-0) forsvarer sit nyvundne WBO VM-bælte mod Munoz (53-3-2).

I 2008 boksede Munoz i en WBC VM-kamp i bantamvægt uafgjort mod bulgarske Galina Ivanova, der få måneder inden havde vundet VM-titlen i kamp mod Anita Christensen. Den mexicanske kvinde vandt derefter flere mindre titler i bantamvægt hos WBC, inden hun i 2012 rykkede ned i superfluevægt og vandt den ledige VM-titel mod Maribel Ramirez.

Nu 34-årige Munoz forsvarede VM-bæltet 9 gange, inden hun i 2017 mistede det til Guadalupe Guzman. I 2020 vandt hun så WBC International titlen i bantamvægt, hvilket gør hende til nr. 3 på WBCs rangliste – men nu er det altså WBO-bæltet, det gælder.

Hun har vundet 30 af sine 54 sejre før tid, mens hun selv kun er blevet stoppet én gang, i 2019 mod Mayeli Flores. Undervejs i den lange karriere har hun mødt en række af kvindeboksningens større navne, som Mayerlin Rivas, Yazmin Rivas, Alesia Graf og Gabriela Bouvier,

Thorslund boksede for første gang som prof i bantamvægt, da hun vandt titlen mod en anden mexicaner, Jasseth Noriega, i juni. Indtil da havde hun været WBO-verdensmester i superbantamvægt.

Kommentarer