THE AFTERMATH: De lokale vandt – i og udenfor ringen

XL Byg Arena i Ryomgård er ikke Royal Arena, Arena Næstved eller Gråkjær Arena. Det er en ganske almindelig sportshal uden tribuner. Og Ryomgård er en by på Djursland med lidt over 2.500 indbyggere. Alligevel var det lykkedes at trække omkring 900 tilskuere til professionel boksning på TK Promotions stævne i hallen, der tidligere har været kendt som Midtdjurshallen..

Det tilskuertal blegner faktisk overhovedet ikke sammenlignet med andre profstævner de senere år, hvor topscorerne har været Thorslund stævner, der passerede 2.000 solgte billetter. Og det vidner om den værdi, der ligger i at fange det lokale engagement.

Det kræver dog også lokale navne for at skabe interessen. Og de var der til overmål i Ryomgård. Tre proffer fra egnens bokseklub, Hornslet BK, og fem amatørkampe med Hornslet-boksere. Det gav opbakning.

Men det var nok også blevet lidt tyndt på profniveau, og til streaming på Sport Live, hvis ikke den etablerede prof Mikkel Nielsen havde fremvist sin blege overkrop mod en kompetent modstander. Det var med til at opveje aftenens kiksere, bokseagent Gilesy Carter’s to britiske boksere, Daniel Coker og Charles Aristide. Der må være en bundgrænse for modstanderniveau.

Det korte af de lange er, udover at Mikkel Nielsen holdt liv i karrieren, så fik fire nyproffer kampe, der er med til deres opbygning. Det er ikke ikke mindst derfor, at denne type stævner er både berettigede og nødvendige i professionel boksning, Udover de sagtens kan være underholdende for publikum.

Nu siger jungletrommerne, at det kan blive et lidt større TK-stævne næste gang, måske i Kolding.

Mikkel Nielsen holdt liv i karrieren
For ikke så længe siden var en kamp mellem Mikkel ”Pjatrøv” Nielsen og norske Jamshid Nazari på tale. Den kamp blev ikke til noget, men i Ryomgård fik Nielsen så Nazari’s dobbeltgænger som modstander – både i udseende og boksestil. For Greyvin Mendoza lignede til forveksling.

I vores preview havde vi vurderet kampen til at være 50-50. Det var lidt pessimistisk, for Nielsen vandt 7 af 8 omgange hos sidedommerne, selv om smarte Greyvin Mendoza sådan set viste sig lige så besværlig som forudset. Men Nielsen har en evne, der har bragt ham langt: Når den tekniske boksning ikke er nok, så kan han fighte og slide sig til sejre.

Selv om 34-årige Nielsen ikke har optimale træningsbetingelser på Island, hvor han bor i en periode, så rakte fysikken så rigeligt. Kønt var det sjældent, men den ihærdige infight forhindrede den teknisk dygtige nicaraguaner i at levere ret meget effektivt.

Gribsholts fornuftige skridt fremad
Mikkel Gribsholt havde i sine første to profkampe vist god slagkraft for en let bokser, og stoppet ellers nogenlunde solide georgiere. Denne gang måtte han gå tiden ud mod en colombianer, der godt kunne finde ud af at bokse.

Gribsholt fortsatte sin ganske lovende professionelle udvikling, og han var især i 3. omgang meget tæt på at stoppe Jeison Cervantes. Når Gribsholt stepper op i løbet af det kommende år, så kan øvelsen blive at finde balancen mellem den gode teknik og timing, han har bragt med ind i proftilværelsen, og så en mere professionel tilgang, hvor man skal være hård ved modstanderen.

Hans to første knockouts kom faktisk ikke ved at mose modstanderne. Men ved at have tålmodigheden, bruge den lange rækkevidde, og så time den giftige højre rigtigt. Det kunne han måske også have haft udbytte af, da han havde Cervantes presset. Han kom nok en smule for tæt på. Tre klare profsejre på seks måneder kan man dog ikke tage fra ham.

Hovelings hånd holdt
Endnu en lokal bokser, Victor Hoveling, profdebuterede i Kolding juni med en flot knockout-sejr. KO-slaget kostede imidlertid en flækket kno i højre hånd og en længere pause. Og det var angiveligt en frygt hos Hoveling, at det skulle ske igen. Det var åbenbart en del af grunden til, at han fik så dårlig en modstander.

Nu fik Hoveling så lejlighed til at slå igennem med højren uden alt for stor risiko. Det gik fint, Charles Aristide slog ikke igen, og efter et minuts tid havde kampleder Freddy Rafn set nok. Om ikke andet, så er Hoveling i gang igen, og han kan fortsætte at bygge på de løfter, han gav i sin profdebut.

El Ahmad fortsatte hvor han slap i profdebuten
Ahmad El Ahmad profdebuterede i starten af november med en klar pointsejr over rutineret georgier. Blot tre uger senere gentog han forestillingen mod en anden georgier fra samme hylde.

Måske var der lidt forskel på de to georgieres boksestil. Men det gjorde ikke så meget forskel på kampene, for begge blev bokset på El Ahmad’s præmisser. Og med en ny kamp planlagt i december ser det ud til, at El Ahmad får en meget aktiv første periode som professionel – en flyvende start.

Rørstrøm kom i gang uden modstand
Det sidste lokale profnavn, Steffen Rørstrøm, profdebuterede i en alder af 29. Det er måske lidt sent, så tiden må vise, om det kan udvikle sig til noget mere. Og det skal være noget mere end engelske Daniel Coker, hvis det skal give mening at bokse professionelt.

Coker fik lov til at klare sig igennem 1. omgang, fordi Rørstrøm ikke for alvor åbnede op før sidst i omgangen. I 2. omgang prøvede Coker at sætte sig og opgive efter et par slag. Kampleder Freddy Rafn tvang ham til at fortsætte, men det varede kun få øjeblikke. Ikke så spændende, men nu er høje, langarmede og snu Rørstrøm i gang.

Kommentarer