THE PREVIEW: Det kendte og det nye

Dina Thorslund i en VM-kamp i Struer Energi Arena. Det er kendt land for de fleste danske boksefans, for det er sket fire gange før (hvis vi medregner Interim titelkampen mod Alicia Ashley). Alligevel er der denne gang flere interessante, nye variationer over temaet – også udover, at det denne gang er en fredag, ikke en lørdag.

For det første er Team Sauerland nu ikke involveret. Det bliver interessant, hvor stor en forskel, det reelt kommer til at gøre for arrangementet, for det lokale team omkring Thorslund har også tidligere taget en pæn del af slæbet – nu i form af TK Promotion, der også er matchmaker’e.

For det andet hedder tv-partneren denne gang ikke TV3/Viasat, men TV2 Sport. Tv-seerne må så afgøre, hvor anderledes tv-dækningen bliver. Selv om det er EM-hviledag, så kan forventningerne til bokseseertal midt i en fodboldfeber næppe skrues for højt op.

For det tredje hedder Thorslunds vægtklasse nu bantamvægt, små to kilo lettere end hendes hidtidige superbantam. Og hun har ikke lagt skjul på, at kampen mod kiloene ikke ligefrem bliver mindre hård nu. Det store spørgsmål bliver så, om den lavere vægt svækker Thorslund eller giver hende en fysisk fordel.

Med hensyn til matchmakingen er der ikke så meget nyt under solen. De danske forkæmpere er alle ret nye i gamet, 3-0, 2-0 og tre debutanter. og de møder j en blanding af garvede journeymen, der kan give værdifulde omgange under bæltet, og et par stykker, der meget vel kan være til lægge ned.

Dina Thorslund vs. Jasseth Noriega
Thorslunds modstander i kampen om WBOs ledige VM-titel er en lidt svært forudsigelig størrelse. Først og fremmest skal Thorslund (15-0) denne gang indstille sig på en modstander, der er en del lavere end hende selv – det er ikke så tit, at det sker.

Jasseth Noriega (27-4-2) startede sin karriere i minimumvægt og letfluevægt, hvor hun i 2013 boksede titelkampe. I 2016 leverede hun ét af sine bedre resultater, da hun boksede uafgjort mod amerikanske Ava Knight. Hendes måske bedste kamp var om WBC Silver titlen i superfluevægt i 2019, hvor hun slog Victoria Torres – der var stærkt navn som amatør, blandt med en VM-sejr over danske Yvonne Bæk Rasmussen.

På den anden side, i kampe mod noget svagere navne har Noriega ofte tabt omgange, så hun er ikke en perfekt maskine. Men hun ligner en besværlig modstander, der ikke kommer til at tillade Dina Thorslund at slappe af i ret mange øjeblikke – og Thorslund skal være bevægelig for at udnytte, at hun for en gangs skyld har fordel i højde og rækkevidde.

Hvis ikke Thorslund kan finde afstanden, kan det blive et katteslagsmål, hvor udfaldet slet ikke er givet. Hvis timingen er god, og hvis vægttabet ikke har tappet for meget energi, så bør Thorslund dog være for dygtig og kraftfuld en bokser for mexicaneren.
Chancefordeling: 60-40

Jacob Bank vs. Novak Radulovic
Den mest risikable matchning på undercardet har nok Jacob Bank (2-0) i det ene ringhjørne. I hans første to profkampe har han demonstreret meget teknisk kunnen og bokseøje, men også i momenter lidt mangel på disciplin.

Selvtillid er oftest godt, men mod kosovoserberen Novak Radulovic (12-5-1) kan Bank blive nødt til at holde fokus på opgaven. Radulovic er måske ikke en udpræget puncher, men i hans seneste kamp, en pointsejr over den hidtil ubesejrede tysker viste Radulovic, at han absolut kan bokse, og hans fire nederlag har været mod stærke folk.

Samtidig skal Bank for første gang ud i 6 omgange. Og de 6 omgange kan vise sig at være lidt af en test for den unge mellemvægter.
Chancefordeling: 70-30

Payman Akbari vs. Cristian Narvaez
Hvis jeg var en gambler, ville jeg nok spille på, at denne kamp går alle seks omgange. Jeg ville dog næppe kunne vinde en masse på det, for det vil være en overraskelse, hvis den ikke gør.

Payman Akbari (3-0) er en dygtig tekniker, og han vil have fordel i størrelse mod Cristian Narvaez (16-28-6). Men nicaraguaneren er en smart og hårdfør overlever, der stort set altid går tiden ud, selv mod topnavne.

Så Akbaris opgave bliver nok at bokse koncentreret og aktivt og samle pointene sammen, og så ellers lære af den gamle ræv, han vil være oppe mod. Det vil være en overraskelse, hvis det ikke bliver en dansk sejr, men det kan godt blive et stykke seriøst arbejde.
Chancefordeling: 90-10

Melissa Mortensen vs. Naiara Olmedo
Melissa Mortensen deltog ved OL-kvalen i London sidste år, og hendes amatørmeritter bør kunne bære hende et pænt stykke vej som prof. Men dette er altså hendes profdebut, og her skal hun møde en spansk bokser, Naiara Olmedo (1-3),  der trods en negativ rekordliste har vist, at hun godt kan bokse, og som amatør boksede internationalt.

Det er værd at bide mærke i, at Olmedo i sin profebut i 2019 blot tabte en majority decision mod Enerolisa de Leon, som samme år gav Sarah Mahfoud en besværlig aften i Hillerød. Og Olmedo er aldrig blevet stoppet som prof.

Med det niveau kan Mortensen sagtens få en lærerig aften, selv om hun børe være klar favorit.
Chancefordeling: 85-15

Jeppe Møller vs. Darren Burns
Mens flere af kollegerne kan forvente opgaver, de skal udvikle sig på, så ligner Jeppe Møller Christensens debut en matchning, der godt kan give lidt tjubang for skillingen, mere end måske flot teknisk boksning.

Irske Darren Burns er officielt profdebutant, men reelt har han bokset en del kampe uden uldtrøje i forskelligt alternativt og unlicensed regi. Han kan noget fundamental boksning, men at dømme efter YouTube videoer er han ikke nogen tusindkunstner. Det er dog svært helt objektivt at bedømme Burns, fordi det er kamp udenfor almindeligt sammenligningsgrundlag.

Så hvis Møller skal leve op til hypen som puncher, så bør en KO-sejr ikke være udenfor rækkevidde.
Chancefordeling: 85-15

Kasper Bertelsen vs. Michael Bassett
Kasper Bertelsen før sin drøm om at bokse professionelt, og det sker i en matchning, der umiddelbart ligner Jeppe Møllers opgave. Engelske Michael Bassett er officielt prodebutant, men ligesom med Burns kan man på YouTube finde kampe fra britiske kampe i alternativt regi. Og Burns ligner også en mand, der kan rammes.

Kasper Bertelsen har en del mere rutine med fra amatørkarrieren end Jeppe Møller. Bertelsen har været oppe at snuse til dansk topniveau. Det bør være nok til at holde styr på en bokser som Bassett, og måske endda afgøre sagen før tid – igen med den tvivlsfaktor, at det er svært at sammenligne kampe fra det alternative boksemiljø – og Bassett har for ikke så længe siden været sparringspartner for Daniel Dubois, hvilket trods alt antyder en vis holdbarhed.
Chancefordeling: 80-20

 

Kommentarer