THE PREVIEW: Klubstævne med gæster i Ringkøbing

Tre af de fem danske proffer på lørdagens TK-stævne i Ringkøbing er lokale navne med rødder i den lokale bokseklub, hvor Kasper Høyer Holgersen er primus motor. De fem amatørkampe før profkampene har alle en lokal bokser i det ene ringhjørne.

Samme Holgersen er K’et i TK Promotion, så det er ganske logisk at dette bliver det tredje TK stævne i ROFI Centret – og inden da var Forsman Promotion forløber med et stævne i byen. Det er altså fjerde år i træk, at den vestjyske by med omkring 10.000 indbyggere er vært for et profstævne.

Desværre tegner dette på forhånd ikke til at blive det mest spektakulære af dem, selv om TK Promotion også har Jacob Bank på plakaten og Kem Ljungquist som gæstebokser. Det lokale fundament er på nogen måder en stor styrke, men her viser det sig samtidigt som en begrænsning i forhold til at skabe en bredere og mere landsdækkende platform for stalden, også af hensyn til den nye aftale med Sport Live.

TK Promotion fortjener dog respekt for at holde hjulene i gang, og det er ikke noget stort savn, at der ikke er titler på spil. Gode kampe er mere interessante end små titler. Og Jacob Bank vs. Idaas Redjdal er en ganske interessant kamp, selv om det blot er over 6 omgange. Det er klart aftenens mest ambitiøse matchning

Kem Ljungquist skal bokse en opvarmningskamp, Payman Akbari og Jeppe Møller Christensen skal tilbage efter nederlag, og Paymans bror, Khybar Akbari får profdebut. Og alle fire får georgiske journeymen som modstandere.

Ljungquist vs. Aduashvili
Jungletrommerne taler om en snarlig titelkamp til Kem Ljungquist (12-0) og hans kamp mod Paata Aduashvili (10-33-3) skal først og fremmest tjene til at give ham lidt yderlige kamptræning på vejen.

Aduashvili er først og fremmest valgt som modstander, fordi han forventes at levere en indsats og ikke blot lægge sig ned. Han har da også gennem årene gået alle omgange mod en række udmærkede folk. I 2016 boksede han således uafgjort mod den ubesejrede kazakhstansk-tysker Alexander Frank, og samme år gav han Kasper Fruensgaard en besværlig aften på Frederiksberg.

Det hører dog med til historien, at den 27-årige højrefodsbokser Aduashvili, der tidligere har mødt navne som Enrico Kölling i letsværvægt og Firat Arslan i cruiservægt, er blevet stoppet i sine seneste tre kampe, og Ljungquist bør have gode chancer for også at stoppe sin meget lavere modstander. Kampen er sat til 10 omgange.
Chancefordeling 95-05

Bank vs. Redjdal
Aftenens sportslige højdepunkt tegner til at blive Jacob Bank (6-0) i hans kamp mod Idaas Redjdal, Frankrig (10-3-2). Kampen bliver ikke mindst en interessant målestok, fordi Redjdal for godt to år siden havde Landry Kore på dybt vand, inden Kore fik vendt tingene med en spektakulær KO.

Redjdal’s eneste kamp siden nederlaget til Kore er dog også værd at bemærke. Her tabte han en hårfin split decision mod mod Moughit El Moutaouakil i en kamp om det franske mesterskab – og Moutaouakil er i skrivende stund nr. 90 i mellemvægt på BoxRec.

Det ligner altså en reel opgave for Bank, men hvis holder det niveau, han har vist i sine seneste kampe, så bør han også være god nok til at vinde. En pointsejr er sandsynlig, for Redjdal er hidtil kun stoppet én gang – mod Kore.
Chancefordeling 75-25

Akbari vs. Tatashvili
Payman Akbari (6-1) skal vinde. Det må være det klare krav i kampen mod Bukhuti Tatashvili, Georgien (3-1). Akbari tabte lidt skuffende senest, til Luis Millan i Holstebro, og sejr skal bringe Akbari tilbage på hesten. Det bør dog også være en overkommelig opgave, hvis der skal være perspektiv i Akbari. Den kun 18-årige georgier har kun bokset én gang udenfor hjemlandet, og der blev han klart pointbesejret af en debutant i Polen.
Chancefordeling: 90-10

Møller vs. Margishvili
Jeppe Møller Christensen (3-1) har flere gange været ude i drabelige kampe mod journeymen. Det er ikke umuligt, at det også bliver tilfældet denne gang. Georgiske Slava Margishvili (1-2) blev ganske vist slået ud af den samme modstander, som Møller blev pointbesejret af sidst. Først og fremmest er det dog værd at notere, ar Margishvili for få uger siden leverede reel modstand mod den habile finne Samuli Karkkainen. Det kan godt blive en opgave,hvor Møller igen skal slide for en sejr.
Chancefordeling: 70-30

Akbari vs. Jangavadze
Debutanten Khybar Akbari får en modstander med mange nederlag på rekordlisten. Konstantine Jangavadze, Georgien (5-23-2) bliver til gengæld næsten aldrig stoppet – det er kun sket én gang i 23 nederlag, og han vinder jævnligt omgange på udebane, så helt umulig er han næppe. En enkelt gang har georgieren også lavet overraskelsen, da han slog debutanten Rodrigue Bayle i Frankrig. Det bør dog ikke ske mod Akbari, der jo var en habil amatør. En dansk pointsejr er sandsynlig.
Chancefordeling: 85-15

Foto: Boksenyt
Kommentarer