THE PREVIEW: Opstart eller omstart i Ringkøbing

For et års tid siden var der stævne i Ringkøbing, med flere af de navne, der igen bokser lørdag aften. Dengang hed promoteren Forsman Sports Management. Siden kom Q Pro Boxing til. Da begge de projekter var løbet ind i boksebranchens snubletråde, så stod markedet åbent for de to jyske boksefolk, Kasper Høyer Holgersen og Thomas Madsen. Om man så vil kalde projektet en opstart eller en omstart, tja?

Der er dog ingen tvivl om, at Madsen og Holgersen har deres egen vestjyske tilgang til deres eget projekt, mere jordnært end Q Pro. Det handler om at bygge noget op fra bunden, uden at slå større brød op, end der kan bages, og med rødderne dybt plantet i de lokale boksemiljøer. Det bærer stævnet i Ringkøbing, på Holgersens hjemmebane, også præg af.

I den kommende tid bliver TK Promotions opgave at få bygget en fast stab af boksere med perspektiv. En streamingaftale med Ekstra Bladet er en fornuftig start, der giver lidt fundament og national synlighed.

På det første stævne skal etablerede Mikkel Nielsen og Landry Kore trække det tungeste læs, men Mikkel Nielsen er ikke på fast kontrakt, og Kore bokser næste gang i Tyskland for hans managerfirma, One Sport. Det største håb i staben lige nu er vel Oliver Møllenberg, der har bevist, at han kan trække publikum hjemme i Gilleleje.

Kore vs. Redjdal
Det nærmeste, vi kommer på en hovedkamp, står i mellemvægt mellem Landry Kore (10-0-1) og franske Idaas Redjdal (10-1-2). Kore har ikke været i ringen, siden han brækkede kæben i sejren over Tomas Bezvoda i Horsens i juni. Det ville ligne Kore dårligt, hvis det påvirker ham væsentligt, men han skal forberede sig på en kompetent modstander i Redjdal. Kore har dog bokset mod bedre folk end den pænt boksende franskmand, der aldrig har vundet før tid, så Kore bør kunne bokse en sejr hjem.
Chancefordeling: 80-20

Mikkel Nielsen vs. Follea
Mikkel Nielsen (8-2) skal tilbage på sporet efter to nederlag i tiden hos Q Pro. Hvis vi skal se på BoxRec cifre, så er det sådan set en overkommelig opgave mod franske Bernard Follea (7-9-2). Men tag ikke fejl af Follea. I 2017 tabte han på udebane knebent på points til Meriiton Karaxha – manden der klart besejrede Nielsen i efteråret. Og han har stoppet svenske Daniel Hartvig. Follea kan virke lidt stiv i sin boksestil, men han er akavet og svær at bokse. Nielsen bør være god nok til at vinde, men han kan godt få seks besværlige omgange ud af det.
Chancefordeling: 65-35

Møllenberg vs. Bordewick
Oliver Møllenberg (4-0-1) var i efteråret i et hårdt opgør, da han boksede uafgjort mod Jaouad Belmehdi. Så hårdt bør det ikke blive denne gang, mod tyske Sandro Bordewick. Ikke blot taber Bordewick (7-14) de fleste kampe, han gør det som regel også før tid. 13 af Bordewicks 14 nederlag har været på KO eller TKO, og med en enkelt udtagelse i løbet af de første to omgange. Så chancen for en hurtig sejr til Møllenberg bør derfor være gnske stor. Et dansk nederlag vil være en sensation.
Chancefordeling: 95-05

Michael Nielsen vs. Stavropoulos
I Michael Nielsens bagland er der ikke udpræget tilfredshed med, at den Horsens-baserede superbantamvægter skal gå op i fjervægt for at møde den ubesejrede græker Paris Stavropoulos, der ligesom Nielsen er 2-0. Det ligner også en satset matchning mod den tætbyggede græker. Jeg har kun fundet et par amatørkampe med Stavropoulos, der ser ud til at bevæge sig meget på benene, samtidig med at han gerne vil svinge og hooke. Det kan nemt blive noget at et slagsmål, men det er svært at vurdere grækerens reelle styrke i en profring mod Nielsen, der indtil nu har gjort det bedre, end mange skeptikere troede i starten.
Chancefordeling: 55-45

Eshan vs. Vib
Debutanten Payman Eshan får en modstander, der oprindeligt var tiltænkt Oliver Møllenberg, nemlig russisk-tyske Sergej Vib (11-11). Det bør dog ikke skræmme Eshan, der trods sine unge alder som amatør har vist bokseevner, der bør være rigeligt til at besejre en begrænset clubfighter som Vib – blot lokalhelten bokser med omtanke.
Chancefordeling: 90-10

Kommentarer