THE PREVIEW: Profboksningen er tilbage

For en uges tid siden blev den første profboksekamp i Danmark i knap et halvt år bokset. Lørdag aften afvikles det første stævne med flere profkampe, under PR-titlen “boxing is back”, og det er nok er, hvad vi nok først og fremmest skal glæde os over på et stævne, der mest af alt handler om at få gange i hjulene igen. Det kan lade sig gøre at arrangere boksning i Danmark.

Hovedkampen er endda en VM-kamp, men på papiret er det ikke den mest episke matchning, vi har set i dette land. Og på undercardet er vi nok nogen stykker, der savner en Kem Ljungquist. For et par uger siden sagde vandrørene ellers, at han ville være på programmet, men sådan blev det altså ikke, at endnu ukendte årsager. En anden dansk Sauerland-bokser, Frederik Hede Jensen, er heller ikke med.

Thorslund vs. Radovanovic, WBO
Man skal ikke tage fejl af Nina Radovanovic (14-3). Hun er en velskolet, rutineret bokser med et højt og offensivt aktivitetsniveau i ringen. Men hun hører naturligt til i en lettere vægtklasse.

Samtidig bokser Radovanovic som amatør samtidig med profkarrieren. For kort tid siden vandt hun en kamp  i fjervægt hjemme i Serbien, men hun er stadig med den igangværende OL-kvalifikation, i fluevægt. Om hendes amatøraktivitet er en fordel for hende, er et stort spørgsmål.

Det mest iøjnefaldende resultat på serberens rekordliste er nok hendes WBC VM-kamp i bantamvægt mod østrigske Eva Voraberger. Den kamp tabte Radovanovic på en diskutabel split decision, og det viser trods alt et vist niveau.

Thorslund (14-0) bør dog være for god på de fleste parametre, ikke mindst fysikken. Hvis Thorslund forfalder til at vente på KO-slaget kan det måske blive besværligt, Men med en koncentreret indsats og godt dybt arbejde bør det blive en dansk sejr, ikke usandsynligt før tid.
Chancefordeling: 85-15

Møllenberg vs. Vlajkov
Oliver Møllenberg (5-0-1) skal varme op til en formentlig større opgave i Gilleleje i november. Det bliver dog tilsyneladende mod en bedre modstander end den Sandro Bördewick, som Møllenberg mødte i Ringkøbing senest.

Dels bokser 19-årige Nikola Vlajkov (6-5-1) som regel i tungere vægtklasser. Senest i juli var han i letmellemvægt, og besejrede en mellemvægter i Serbien. Dels har Vlajkov kun været stoppet én gang i hans fem nederlag med ganske habile udebanemodstandere.

Derfor kan det godt ende med seks hårde omgange, hvor Møllenberg kommer til at arbejde for sejren. Vlajkov er næppe en ren pushover.
Chancefordeling: 85-15

Zaren vs. Alexandrov
Oliver Zaren (2-0) bokser sin første kamp for Team Sauerland. Og han skal første gang bokse i supermellemvægt, efter at have startet profkarrieren i cruiservægt og letsværvægt.

Han skulle have haft ukrainsk modstander, der ikke var helt ueffen. Men han kunne ikke få udrejse fra hjemlandet, og i sidste øjeblik er den bulgarske journeyman Konstantin Alexandrov (10-43-3) hentet ind.

Alexandrov vinder aldrig udenfor Bulgarien. Men med hans spoilerstil går han oftest tiden ud, også mod gode folk. Zaren kan derfor sagtens få lidt at tænke over, men det ville være en meget stor overraskelse, hvis det ikke bliver dansk sejr.
Chancefordeling 90-10

Akbari vs. Petrovic
19-årige Payman Akbari (1-0) vandt sin profdebut i februar ganske let og hurtigt. Måske får han lidt mere modstand denne gang mod den serbiske letvægter Marko Petrovic (1-3). Petrovic er trods alt gået tiden i sine tre nederlag, alle mod udmærkede, ubesejrede modstandere på udebane.

Petrovic ligner altså en holdbar modstander, der sagtens kan give Akbari fire værdifulde omgange under bæltet.
Chancefordeling: 90-10

Bank vs. Garib
Profdebutanten Jacob Bank går over fra en lovende amatørkarrieren, og han bør kunne slå sig fornuftigt i gang som prof mod den tyske supermellemvægter Birkan Garib (1-0).

Garib er ganske formelt set ubesejret, da han vandt sin profdebut mod en anden debutant, endda på KO. Den rekordliste gør tyskeren til en noget ubekendt størrelse. Man må dog gå ud fra, at TK Promotion har gjort deres research ordentligt, så der er lagt op til en dansk sejr.
Chancefordeling: 85-15

Stævnets kampe med dansk deltagelse suppleres af to udenlandske, en interessant og en uinteressant. Interessen samler sig sværvægteren Filip Hrgovic (10-0), tidligere amatøreuropamester og OL-bronzevinder. Matchningen mod den aldrende georgisk-græker Alexandre Kartozia ser ikke voldsomt spændende ud, men det er da fint at have så stort et navn som Hrgovic i en dansk ring.

Den anden udenlandske “hjemmebokser”, Martin Foru, giver anledning til lidt mere undrende kløen i nakken. 23-årige Martin Foru er en hollænder, der bokser i England, men nok så kendt som fotomodel, reality show deltager og rapper.

Han har udseendet til at passe ind i rollen, med sixpack og det hele. Og han har faktisk deltaget i engelske mesterskaber som amatør. Og han er en type som letsværvægter, de åbenbart er glade for hos Team Sauerland – derfor får han en chance på dette stævne. Om han så har så meget boksetalent som Deion Jumah og Mikael Lawal, det må tiden vise. Hans modstander, Tarkan Özcoban, giver næppe de helt store svar.

Foto: Boksenyt
Kommentarer