The Undercard – uge 52-01

Nyheder fra hele verden:

Ved det traditionelle VM-nytårsstævne i Tokyo, Japan, forsvarede Masayuki Ito (nu 25-1-1) fra Japan WBOs VM-titel i superfjervægt ved at stoppe Evgeny Chuprakov (nu 20-1) fra Rusland efter 2:17 af 7. omgang. Offensive Chukrapov var ikke i gulvet, men han gik ind i mange klø i et ret énsidigt opgør, og til sidst stoppede kampleder Laurence Cole legen, da russerens ringhjørne gav signal. Her er kampen:

På samme stævne i Tokyo forsvarede japaneren Ken Shiro (nu 15-0) WBC VM-titlen i letfluevægt med en tårnhøj pointsejr over Saul Juarez (nu 24-9-2) fra Mexico. Sidedommer Steve Morrow havde 120-108, mens Perla Rodriguez og Jun-Bae Lim begge havde 119-109, selv om Shiro ikke havde det helt så let, som det på forhånd var spået.

I Macao, Kina,vandt philippinske Donnie Nietes (41-1-5) det ledige WBO VM-bælte i superfluevægt med en split decision over Kazuto Ioka (23-1) fra Japan. Mange omgange var svære at dømme, og sidedommerne var mildt sagt ikke enige om kampens forløb. To af sidedommerne gav ikke Ioka meget kredit for hans gode jabs og undvigelser, og de voterede 118-110 (Levi Martinez) og 116-112 t (Patricia Jarman) til den mere aggressive Nietes og hans enkelttræffere, mens Samuel Gonzalez havde 116-112 til Ioka. Her er kampen:

Sydafrikaneren Hekkie Budler (nu 32-4) tabte på samme nytårsstævne i Macao WBA Super titlen i letfluevægt, da han opgav efter 10. omgang mod Hiroto Kyoguchi (nu 12-0) fra Japan. Kyoguchis venstre hooks højt og dybt brød gradvis den lidt passive Budler ned, og Kyoguchi førte hos alle tre sidedommere, da en træt Budler havde fået nok. Der er nu lagt op til en WBA/WBC unification mellem Kyoguchi og Ken Shiro. Her er kampen:

Endelig forsvarede Moruti Mthalana (nu 37-2) fra Sydafrika i Macao IBF VM-titlen mod japanske Masahiro Sakamoto (nu 13-2), der blev stoppet af kamplederen efter 10. omgang, fordi hans højre øje var lukket til. Sakamoto var godt med i de første omgange, men efterhånden blev han slidt op, og i både 9. og 10. omgang tog han store stryg.

Diverse nyt
Der har været talt om at MMA-virksomheden UFC og chefen Dana White ville gå ind i boksning. Foreløbig er der ikke blevet så meget af det, men nu har UFCs streaming abonnement UFC Fight Pass lavet en aftale med Roy Jones Jr. og hans promoterselskab om at vise op til 72 stævner over de næste tre år. Det første stævne bliver den 31. januar i Alpine, Californien. Her taler Jones om aftalen:

Der har i perioder været talt om, at USA ikke længere havde den uomtvistelige førerposition i professionel boksning. Januar måned fortæller dog en anden historie. Fightnews har opgjort, at der i januar bokses ni VM-kampe i de fire store forbund, inclusive Interim kampe – og alle ni kampe bokses i USA.

Den lidt falmede superstjerne Manny Pacquiao har igen fundet sammen med træner Freddie Roach inden kampen mod Adrien Broner den 19. januar. Pacman træner som de “gode gamle dage” træne i Wild Card træningslokalerne i Los Angeles.

World Boxing Super Series har haft navnene til denne sæsons semifinaler på plads siden den sidste kvartfinale den 10. november. Men endnu er der ikke sat sted og dato på én eneste af semifinalerne. Og selv om promoter Kalle Sauerland sidst i december sagde til The Ring, at alle kvartfinalister er betalt, så går rygter stadig på, at ikke alle boksere har modtaget pengene.

WBO-verdensmesteren i letfluevægt, Angel Acosta fra Puerto Rico, skulle i starten af året have forsvaret sin titel mod mandatory udfordreren Ryuji Hara fra Japan. Men en drilsk skulderskade har fået japaneren til at indstille karrieren, så nu skal Acosta se sig om efter en ny modstander til et titelforsvar den 16. marts.

Adonis Stevenson er ved bevidsthed efter i flere uger at have ligget i kunstig koma efter nederlaget til Oleksandr Gvozdy den 1. december, og han er så småt begyndt at tale. Han er stadig hårdt ramt, men han kan bevæge hænder og fødder.

Kommende kampe
De to engelske stjernenavne James DeGale (25-2-1) og Chris Eubank Jr. (27-2) mødes i et engelsk lokalopgør den 23. februar i O2 Arena i London. Kampen mellem de to supermellemvægtere (der begge har bokset i Arena Nord i Frederikshavn) arrangeres formelt af promoterfirmaet Poxon Sports, men reelt er det amerikanske Al Haymon og hans Premier Boxing Champions, der står bag kampen, der i UK vises på ITV ppv. Her er pressemødet, der annoncerer navnet:

Amir Khan har et stykke tid overvejet, om hans næste modstander skulle være Kell Brook i et britisk lokalopgør, eller den amerikanske stjerne Terence Crawford. Nu har Khan ifølge rapporter valgt Crawford, og kampen bokses angiveligt den 20. april i Madison Square Garden i New York. På trods af rigeligt ivrige rapporter og falske PR-plakater er kampen dog endnu ikke officiel, og ifølge Crawfords promoter, Bob Arum, er den endnu ikke på plads.

Gervonta Davis (20-0) fra USA skal forsvare WBAs “almindelige” VM-titel i superfjervægt den 9. februar i Carson, Californien. Her møder han den mexicansk-fødte USA-bokser Abner Mares (31-3-1), tidligere WBA-verdensmester i fjervægt. Her er Davis i træning til kampen:

WBA Super verdensmesteren i fjervægt, USA-baserede Leo Santa Cruz (35-1-1) fra Mexico, skal forsvare bæltet den 16. februar i Los Angeles. Han møder Miguel Flores (23-2) fra USA. Her er pressemødet, der annoncerer kampen:

Alberto Machado (21-0) skal den 9. februar i Indio, Californien, forsvare sin WBA VM-titel i superfjervægt mod Andrew Cancio (19-4-2). På samme stævne skal Rey Vargas (32-0) forsvare WBC VM-bæltet mod Franklin Manzanilla (18-4).

De kommende to uger
Søndag den 13. januar skal den mexicansk-baserede venezuelaner Jose Uzcategui (28-2) forsvare IBFs VM-titel i supermellemvægt mod Caleb Plant (17-0) fra USA. Kampen bokses i Los Angeles, Californien. Her er et interview fra Plants træning:

Fredag den 18. januar sætter Demetrius Andrade (26-0) sin WBO VM-titel i mellemvægt på højkant i New York, hvor han møder russeren Artur Akavov (19-2). Her er lidt klip fra Andrades gym, hvor blandt andre Adrien Broner taler om ham:

Den 19. januar forsvarer philippinske Manny Pacquiao (60-7-2) WBAs VM-bælte i weltervægt mod det amerikanske problembarn Adrien Broner (33-3-1). Det sker i Las Vegas. Her er lidt fra Pacmans og Broners træning:

På samme stævne i Las Vegas skal Rau’shee Warren (16-2) fra USA og Nordine Oubaali (14-0) fra Frankrig mødes om den ledige WBC VM-titel i bantamvægt. De to mødtes også i en OL ottendedels-finale i London, 2012. Her vandt Oubaali med knebne 19-18. Her er lidt fra Warrens træning:

Kommentarer