THE AFTERMATH:  Tager man chancer, vinder man ikke altid

“Den største risiko, man kan tage, er ikke at tage nogen”. Sådan lyder et kendt citat. Det lyder besnærende, men det er altså ikke sådan, at når bare man tager chancen, så vinder man altid. Man kan faktisk også ende med at få nogen på hatten.

Som ungt promoterselskab TK Promotion er endnu ikke i en position, hvor man kan køre på det sikre. Der ikke nogen stor pengetank til at lægge bunden, ingen fast tv-aftale eller store sponsoraftaler til at sikre løbende aktiviteter, og en ganske ung og ret uprøvet stald af boksere, hvis navne endnu ikke er slået fast i en bredere offentlighed.

Kun når TK Promotion kan hægte sig på Dina Thorslunds betydelige appel og sportslige styrke, er der for alvor noget af hænge hatten på. På det nuværende hold har kun Oliver Møllenberg har været ude i større opgaver, og han er i sagens natur stærkt knyttet til klubben i Gilleleje, for hvem han formentlig skal bokse sin næste kamp.

Samtidig er de tider forbi, hvor interessen for profboksning i Danmark kunne bære, at et boksetalent blev bygget op med 25 sejre med chanceløse modstandere, før det for alvor blev til konkurrencesport. Smart matchmaking er selvfølgelig stadig ikke nogen dårlig idé, når et navn skal bygges op, men uden en vis spænding, så bliver en vigende interesse til ingen interesse.

TK Promotion er stadig et sted i udviklingen, hvor en omverden, publikum og medier, skal overbevises – og der skal investeres. Derfor var ikke uventet, at lørdagens stævne i Ringkøbing rummede flere tilsyneladende risikable matchninger, selv om der ikke var titler på spil. Små 500 mennesker havde fundet vej til ROFI Centret, og stævnet blev streamet. Alligevel er der vel tvivlsomt, om det kunne gå i 0 uden tab.

Fire sejre og et nederlag
Det endte med fire danske sejre. Og nederlaget ramte ikke en bokser på fast kontrakt med TK Promotion. Michael Nielsen har valgt at forfølge profdrømmen på egen hånd, og mod branchens hårde odds – egentlig ikke helt væsensforskelligt fra hans træner, AP Jensen, i sin tid.

Som freelancer skal man i princippet bevise sig selv hver gang, og i Ringkøbing var Michael Nielsen matchet i en kamp, hvor han ikke var favorit. Alle kan blive ramt, som han blev i 2. omgang, sådan er boksning. Men allerede inden da havde Nielsen været på dybt vand mod en ubesejret italiener, og Nielsen skal nok hjem og overveje, hvad viljen og mulighederne nu kan række til.

Oliver Møllenberg har valgt en hård vej i matchningerne, i en ung alder, og kampen i Ringkøbing skulle bringe ham tilbage i vinderrollen, efter et nederlag i en svær titelkamp på udebane, Oszkar Fiko var sådan set ikke den nemmeste opgave, man kunne have valgt til sådan en kamp. Men efter en omgang til at finde formlen, så boksede Møllenberg disciplineret og med fornuftig udnyttelse af rækkevidden, og som kampen skred frem, også af de dybe venstre hooks.

Møllenbergs sikre sejr bringer ham nu i en position, hvor han efter meldingerne måske kan komme til at bokse en ny titelkamp på hjemmebanen i Gilleleje, i forbindelse med DM. Det samme – en titelkamp – kan Jacob Bank tænkes at være klar til, allerede efter fire profkampe.

Banks risiko i Ringkøbing var måske ikke helt så voldsom, som jeg personligt havde frygtet, selv om den ukrainske modstander var både ubesejret og overordentlig langarmet. I starten så vi mest til Banks gode benarbejde og undvigelser, men efterhånden som respekten dalede, kom det offensive arsenal også med – og samlet set fik Bank demonstreret den professionelle elegance, vi sjældent ser i moderne amatørboksning.

Nogen gange bliver elegancen så til rigeligt risikobetonet arrogance, som han skal styre, når han rykker op i graderne. Her skal paraderne på plads, ligesom tendensen til at slå efter break, som han igen viste i Ringkøbing. Men Bank har de bokseevner, der kan bringe ham videre på proffernes længere kampdistancer, langt mere seværdigt end den tonserboksning, som computerboksningen fik skabt hos amatørerne, og som man aldig rigtigt er sluppet af med.

Elegant boksning er også Payman Akbaris varemærke, og det viste han så længe, konditionen var til det efter en sygdomshæmmede forberedelser. Det bliver også den tekniske boksning, nok mere end slagkraft, der skal bringe 20-årige Akbari videre, mens han vokser i vægtklasserne. Tiden må vise, hvor langt det kan række, og hvor meget fysik og slagkraft kan udvikles.

Slagkraften kan blive afgørende for Jeppe Møller Christensens videre vej, med hans fysiske og kampivrige stil. Så er det en smule bekymrende, at den slagkraft i Ringkøbing ikke rakte til for alvor at såre en Piotr Rzyman, der aldrig havde prøvet at gå tiden ud før. Med den lærdom i bagagen bliver der noget teknik, der skal arbejdes på for at komme videre fra rollen som underholdende forkæmper.

Melissa Mortensen valgte at stå over til stævnet, og det var lidt ærgerligt. Det niveau, hun viste i Struer, ville have pyntet i Ringkøbing,

Ny by og hvad fremtiden ellers bringer
Næste station på TK Promotions rejse bliver antageligt Kolding, efter de meldinger der dukkede til overfladen i lørdags. Dina Thorslunds næste kamp bliver offentliggjort fredag, og man kan vel lægge to og to sammen, og formode det bliver næste TK stævne – med Jacob Bank i et lidt større rolle. Han træner jo netop i Kolding.

Forhåbningen for TK Promotion må  være,  at det kan blive endnu en byggesten til en platform, hvor der kommer en smule mere sikkerhed i stævnernes økonomi. For der er nok en grænse for, hvor langt risikokontoen kan strække, selv med ungdommens vovemod.

Kommentarer