Vil Mwandila Poulsen droppe EU-titel ?

Da Enock Mwandila Poulsen for kort tid siden vandt EBUs da ledige EU-titel i letweltervægt,  skete det mod polske Michal Syrowatka i stedet for franske Yazid Amghar, der egentlig var den officielle udfordrer.

Amghar blev meldt skadet, og da Syrowatka i stedet blev valgt til at møde Poulsen, var EBUs forudsætningen, at vinderen skulle møde Amghar. Nu har Poulsen imidlertid fået flere veje at overveje, siger træner Thomas Povlsen til Aarhus Stiftstidende, så et forsvar mod Amghar kan blive droppet.

“Enock har kun bokset 11 kampe som professionel, så der er ingen grund til at forhaste noget. Det kunne sagtens være en idé, at han skal gå ud og forsvare sin titel mod franske Yazid Amghar, men det vil også være svært at sige nej, hvis der dukker et interessant tilbud op. Derfor er det vigtigt, at vi får sat os ned og truffet den rigtige beslutning,” siger træner Thomas Povlsen til Aarhus Stiftstidende.

Ifølge EBU er folkene bag Poulsen og Amghar i den fase, der hedder “private negotiations”, det vil sige fasen inden, at der bliver sat deadline på et purseoffer på kampen.

Poulsen er nr. 5 på EBUs Europarangliste. Europamesteren var indtil fornylig englænderen Robbie Davies Jr., men han valgte at droppe titlen i stedet for at forsvare den på udebane mod spanske Sandor Martin. Nu skal Martin så møde italieneren Andrea Scarpa om den ledige titel, den 27. juli i Barcelona.

Den danske EU-mester plejer stadig knæet efter en operation kort efter kampen mod Syrowatka, men det varer angiveligt ikke længe, før træningen igen går i gang.

Kilde: Stiften.dk
Kommentarer