THE AFTERMATH: Den hidtil største kamp blev ikke den sværeste

Endelig lykkedes for Thorslund-lejren at lokke en anden verdensmester i ringen til en unification, i en kamp, der også var om The Ring’s prestigebælte. Det var på papiret Dina Thorslunds største kamp, men det blev ikke den sværeste. I 2018 viste veteranen Alicia Ashley sig mere besværlig mod den da noget uerfarne Thorslund, der i en WBC Interim kamp var på sin første opgave på VM-niveau.

Siden blev det til 6 sejre i WBO VM-kampe, i først superbantamvægt og så bantamvægt. Den forsvarende WBC-mester Yuliahn Luna viste sig trods alt en streg bedre end modstanderne i de kampe, men ikke overvældende meget. Ikke mindst viste Luna sig at være knap så fysisk stærk som frygtet. Så selv om Luna som ventet var defensivt snu, og forhindrede Thorslund i at bokse op til sit absolut bedste, så blev kampen klarere og klarere dansk, som den skred frem. 97-93 fra WBC-sidedommeren Daniel Van de Wiele virkede en smule venligt med mexicaneren.

Nu står Thorslund så som den tredje dansker med VM-bælter i to af de fire store forbund på samme tid. De to første var Anita Christensen og Mikkel Kessler. Og det åbner en vej mod mod at samle alle fire bælter, som virker farbar og alligevel temmelig tricky.

Puslespil om WBA og IBF titlerne
Sportsligt er den værste konkurrent i bantamvægt nu ryddet af vejen med Luna. WBA-bæltet indehaves af engelske Nina Hughes og IBF-bæltet af australske Ebanie Bridges. Hughes blev præsenteret i ringen i Holstebro, og hun har samme internationale manager som Thorslund i engelske Lee Eaton, så kampen burde ligge til højrebenet. Men dels er Hughes åbenbart ikke helt varm på en kamp mod Thorslund endnu, og dels har hun mindst en kamp endnu hos Matchroom, der gerne vil samle titlerne, men i deres eget regi.

Hughes skal sandsynligvis bokse en mandatory mod amerikanske Jamie Mitchell, som hun lidt overraskende tog titlen fra. Hvis Mitchell vinder den kamp, så vil bæltet stadig være kontrolleret af Matchroom og Eddie Hearn. Matchroom har gerne villet lave en unification mellem Hughes og Bridges, der også er Matchroom bokser – men Bridges har til frustration for Hearn slået sig i tøjret, udover at hun har været meldt skadet.

Nu ligger det til, at Bridges bokser et frivilligt forsvar mod Avril Mathie, der også er fra Autralien, og ligesom Bridges kendt for at blive fotograferet i meget lidt tøj. Mathie har reelt intet at gøre i en VM-kamp, men opgøret kan skabe interesse af andet end sportslige grunde. Derefter har Bridges sandsynligvis en mandatory, og det har stor betydning for Thorslund, hvem den mandatory bliver.

Nr. 1 hos IBF er nemlig tyrkiske Seren Cetin, som Lee Eaton også har fået på managerkontrakt. Og rygter går på, at Eaton vil gøre hende til IBF-mandatory til Bridges. Cetin er også nr. 1 hos WBO, og desuden WBC Silver mester. Angiveligt var det en betingelse hos WBC for at sanktionere Thorslund-Luna kampen, at vinderen mødte Cetin som WBC-mandatory i den næste kamp. Og der har været spekuleret i, at den kamp skulle bokses i Danmark i december.

Hvis Eaton vælger at gå IBF-vejen med Cetin, så kan det blive en udfordring at finde meningsfulde og attraktive modstandere til Thorslunds næste kampe. Hvis WBC vil have en mandatory, så står mexicanske Mayeli Flores lige under Thorslund på den nuværende rangliste. Hun bliver svær at sælge til et dansk publikum. Hos WBO er det en anden mexicaner, Diana Fernandez, der står lige under Cetin. Fernandez er nr. 8 hos WBC. Hun er nr. 4 på BoxRec, og hun er som sådan en kompetent modstander – men heller ikke et navn med noget større vingesus.

Jacob Banks udvikling er en udfordring
Efter Jacob Banks sejr over Ralfs Vilcans i juni skrev jeg vist noget om, at matchmakerne til hans kommende kampe ville komme på en stor opgave. Den opgave er ikke blevet mindre. Et ærgerligt sent afbud fra en ellers hæderlig modstander gjorde montenegrineren Almir Skrijelj til en overkommelig matchning som erstatning. Det blev til en ensidig og hurtig kamp, hvor Bank gjorde, hvad han skulle, ganske overbevisende, men uden at det rigtigt flyttede ham, bortset fra 10 sejre blev til 11.

Der skal et andet niveau til næste gang, hvis ikke Banks karriere skal stå i stampe – samtidig med at han gerne må få lidt flere kampe under bæltet, før han skal kastes ud i de helt store satsninger. Det kommer til at koste lidt mere, end hvad georgiske eller montenegrinske journeymen skal have i purse. Men Bank bliver vigtig for TK Promotions nærmeste fremtid, så det er nu, der skal investeres – og en amerikaner ville se godt ud på hans rekordliste.

Akbaris valg
Payman Akbari bliver foreløbigt ene om at repræsentere Akbari-brødrene i profringen, for hans bror Khybar Akbari har efter blot to profkampe valgt at koncentrere sig om at være træner og leder i bokseklubben i Ringkøbing. Men Payman Akbari har også flere ting at jonglere med, og det kunne ses i Gråkjær Arena, hvor han ikke boksede op til sit bedste, selv om han fortjent vandt.

Akbari er blevet indehaver af et pizzeria, der tager tid og ressourcer, og han fremstod ikke i den form, han viste i sine to uafgjorte DM-opgør mod Danny Jensen og Mahdi Jallaw. Modstanderen var heller ikke nem at bokse pænt imod, men nu blev det til en sejr på rekordlisten. Hvis han skal ret meget videre som bokser, så er han nok nødt til at finde en rytme i træningen, så han igen kan leve op til sit eget potentiale. Nogen stor KO-bokser bliver han nok aldrig, men man kan ikke tage hans bokseteknik og hurtighed fra ham.

Gribsholts punch
Slagkraft har 19-årige Mikkel Gribsholt tilsyneladende, trods hans unge alder og lidt spinkle fysik. Bacho Jintcharadze kunne ellers godt levere lidt behjertet modstand, men Gribholt bevarede roen, og han leverede nok aftenens smukkeste detalje med en præcis højre, der sendte georgieren ned. Færdigt arbejde.

Hvis TK Promotion ikke forhaster sig med Gribsholt, så kan han blive spændende at følge. Meldinger går på, at det bliver på hjemmebane i Hornslet næste gang, på et stævne hvor en anden Hornslet-bokser, Victor Hoveling, også forventes på plakaten.

Kunduzis lange vej
Den sidste TK-bokser på programmet, Nesar Kunduzi, arbejdede sig til en sikker sejr mod den holdbare georgier Davit Shervashidze. Kunduzi er en solid bokser, men der er stadig lang vej til større kampe, hvis ikke det skal være som modstander i kampe i udlandet.

Disrupt Promotions udenlandske navne
Disrupt Promotions havde tre af deres boksere på programmet. De to af dem, irske Steven Cairns og især den brasilianske OL-guldvinder Hebert Conceicao, så overbevisende ud mod overmatchede polske modstandere. Alligevel er det ikke den slags kampe, der løfter taget på et dansk VM-stævne. Og vennetjenestekampe som den engelske debutant Brooke Eaton, det er lidt af en partykiller.

Samlet set gav det et stævne med ganske fin stemning, men måske ikke helt, hvor den var til Thorslund-stævnet samme sted i februar. Publikumstallet var heller ikke helt det, man kunne have håbet til en kamp af det format. Men i det mindste fik Thorslund en del landsdækkende medieeksponering denne gang, og måske det kan hjælpe til de næste kampe.

Kommentarer