THE AFTERMATH: Minder om Holstebro

Holstebro revisited: 6. maj 1975. Det er en dag, ældre danske boksefans husker med gru. Midt i nedturen mellem Bogs-æraen og Kalule-æraen holdt promoter Mogens Palle stævne i Holstebro med fire kampe i en hal med mange tomme stole. De to håb, Poul Knudsen og Laurits Jensen, blev begge stoppet.

Byen var faktisk ikke rigtigt på det professionelle landkort siden, før maj 2015. Her fik seks danske boksere seks danske sejre, på et ganske fint lille Vester-stævne i Black Box med blandt andet en ung Dina Thorslund, kort før Team Vester tabte kapløbet om en TV2 aftale til Danish Fight Night.

Lørdag i Gråkjær Arena i Holstebro var der en del flere tilskuere, men tre danske nederlag i rap, til Jeppe Møller Christensen, Michael Nielsen og Payman Akbari, bragte minder tilbage om 1975, også selv om de alle tabte på points.

Jacob Bank og ikke mindst Dina Thorslund fik humøret tilbage hos de omkring 2.000 mennesker i sæderne. Alligevel fik TK Promotion nogen ridser i lakken, frem mod kommende stævner, som det gode tilskuertal i Gråkjær Arena ellers burde give basis for.

Nu er det med sejre og nederlag ikke så nemt med et dansk publikum. Folk vil naturligvis gerne have, at danskerne vinder, men samtidig vil man ikke have kun danske sejre. På tv er de også ganske glade for, at der er reel spænding om udfaldene.

På den måde kan man sige, at TK Promotion i Holstebro i høj grad levede op til hensigtserklæringerne om, at der skulle være reel spænding, og at der ikke bare blev hentet tomatdåser. Når boksere skal bygges op i professionel boksning, er det bare ikke så enkelt at sige, at nederlag ikke betyder så meget. Der skal gode rekordlister til, og det giver et dilemma.

Sværere i Ringkøbing
Ikke mindst nederlagene til de to Ringkøbing-boksere, Payman Akbari og Jeppe Møller Christensen, er ret ærgerlige taget i betragtning at næste TK stævne efter meldingerne finder sted i netop Ringkøbing – uden Thorslund.

Der var bagt op til en mulig Youth titelkamp til Akbari, men det bliver næppe aktuelt lige nu. Og det bliver en opgave for TK Promotion at skabe interesse for det stævne. Jacob Banks flotte boksning var naturligvis en opmuntring frem mod et muligt Kolding-stævne i andet halvår – så må han bare ikke snuble på vejen, fordi der er pres på at levere spændende kampe i Ringkøbing.

At skabe en platform
Bundlinjen efter stævnet i Gråkjær Arena er, at TK Promotion ikke blot stadig er en ung stald uden den helt store pengetank. Det er også sportsligt reelt for spinkel en stald til at bære større stævner uden Dina Thorslund, og tiden i slipstrømmen på Thorslunds popularitet ser ikke ud til at vare ret meget længere. Hendes karriere er ved at kulminere, og kampe i udlandet er én af de muligheder, der arbejdes på.

Derfor ligger der også et stykke arbejde foran for TK Promotion, hvis stalden skal bære i en længere årrække fremover. Dansk profboksning kan få brug for det, hvis Danish Fight Night fader ud efter Mogens Palles afsked. Men der skal mere end Jacob Bank til at hænge hatten på, hvis der blandt andet skal fastholdes tv-interesse – også selv om tv er glade for at vise reel sport med spænding.

Publikum vil se vindere, og Bank ser ud til at have perspektiver. Men et eller to navne mere med titelpotentiale ville unægteligt pynte,

Thorslunds finale
Specielt for Dina Thorslund er det nu tiden, at Probellum skal til dansk eksamen. I udlandet. De skal til at levere varen – som Thorslund har gjort – i stedet for blot at klistre deres logo på TKs danske stævner, og få deres knap så interessante navne ført frem på danske undercards, ganske som Sauerland gjorde. Den vare er at skabe de store kampe – unifications – for Thorslund i udlandet, og det er de kampe, Thorslund gerne vil have i sine sidste par år som aktiv.

Det er ikke så nemt, for Eddie Hearn og Matchroom har kontrol over flere af VM-navnene i bantam og superbantam. Den kontrol vil de gerne beholde, og derfor savler de ikke af begejstring over udsigten til Thorslund som potentiel modstander. Men her skal Probellum altså vise, at de faktisk har musklerne, og ikke kun er store ord i pressemeddelelser.

Hvis det blot handler om at lave kampen mod Mahfoud i Danmark, så vil Probellum, og Thorslunds internationale managers hos MTK Global, næppe være til nogen særlig gavn. Tværtimod. Faktisk kan deres involvering være den provokation, der forhindrer kampen – som I min optik også er blevet mindre interessant, end den var for to år siden.

Probellum og frontmand Richard Schaefer skal skabe kassekampene på den større scene, hvad enten det er i Europa eller Amerika. De skal gøre det nu. Kan de det ?

Kommentarer