The AFTERMATH: Værdien af ligestød

Vurderet på de to bokseres indbyrdes amatørkampe var Amre Allman svag favorit mod Steffen Rørstrøm. Og Allman har fået ros for at have en professionel stil med spektalære slag og rullende bevægelser. Men det var Rørstrøms velskolede, oprette boksning, der trak en klar sejr hjem.

Det handlede om velkendte traditionelle virkemidler. Et godt jab til at styre tingene, ligestød og kombinationer, ind imellem suppleret af enkelte hooks og uppercuts. Og båret at benarbejde, der gjorde Rørstrøm i stand at bruge sin gode rækkevidde uden for store bevægelser. Selv et skadet håndled i de sidste par omgange kunne ikke ændre billedet.

Kampen var kort sagt en udfordring af det moderne dogme om, at i professionel boksning er det alfa og omega at komme ned på fødderne og slå hårdt. Spørg danske hall-of-fame’re som Johnny Bredahl, Søren Søndergaard og Mikkel Kessler om værdien af et godt jab til at sætte kombinationer op. Eller all-time-greats som Muhammad Ali og Larry Holmes.

Amatørernes periode med computerbokning var dræbende for jabbet, Og selv om reglerne er lavet om igen, selv man stadig de store slag blive belønnet stort. Det har også smittet af hos profferne, men boksning er stadig boksning. Og der er stadig gamle dyder, det kan betale sig at holde lidt fast i.

Banks lille bump på vejen
Jacob Bank har tidligt i karrieren demonstreret, at han mestrer et af de bedste jabs, vi har set i Danmark i en del år. Mod Hernan Perez fungerede det ikke.

Nu viste Perez også, at han var en del mere end det ”slagtekvæg”, nogen udråbt ham til. Det vidste man i øvrigt også godt, hvis man havde studeret hans kampe mod Shefat Isufi og Mehmet Unal i 2023. Men selv om Perez var uortodoks, bevægelig og besværlig, så var det lidt bekymrende, at Banks patenterede jab i den grad udeblev.

Nu var der absolut ingen tvivl om Banks klare sejr, så værre var det ikke. Men det var heller ikke Banks bedste kamp (hvilket også siger noget om den høje standard i tidligere kampe).

Dette er Banks kamp nr. 13. Mikkel Kessler blev ført langsommere frem end Bank. Og i Kesslers kamp nr. 13 havde han en del besvær med franske Jean Paul D’Alessandro, der kom med en 20-16-1 rekordliste, og som havde tabt 7 af sine foregående 10 kampe.

Den slags kampe lærer en bokser af. Også af de ting, der bliver prøvet af i sådan en kamp. Det var tydeligt, at med Frank Holm som ny træner skulle Bank mere ned i benene og slå hårdt. Den vej skal bokser og træner nok evaluere på. Var det kun Perez’ styrker, der gjorde at jabbet ikke fungerede, som det plejer? Er det den rigtige vej at gå, eller smider man hans stærkeste sider ud med badevandet?

Nu venter der antagelig en lidt større opgave næste gang. Formentlig en titelkamp af en slags – og ikke WBO European titlen. Den har Bank fornuftigvis droppet, og Kim Poulsen skal bokse om den i Ungarn i maj. Hvis der er råd til det, ville et nordamerikansk navn pynte på Banks cv.

Nye udgangspunkter for Rørstrøm og Allman
Amre Allman er på fast kontrakt hos RNG-SDE Promotions og TK Promotion i fællesskab. Det er Steffen Rørstrøm ikke. Derfor stod der nok ikke i manuskriptet, at Rørstrøm skulle trække det længste strå

Det giver selvsagt Allman et udfordrende nyt udgangspunkt. Han er 29 år, skulle føres hurtigt frem, og nu står han allerede med et nederlag i sin anden profkamp. Promotorerne kan naturligvis vælge at give ham en hård sidste eksamen snart. Men med to stalde, der ikke har den voldsomme bredde at gøre med, så kan der godt være brug for at bygge ham lidt op igen – ligesom det nok skal ske med RNG-SDE’s Emil Kot. Det var trods alt en god modstander, Allman tabte til.

Rørstrøm er 30 og altså uden fast kontrakt. Men sammen med klubkammeraterne fra Hornslet BK, Victor Hoveling og Mikkel Gribsholt, udgør han nu en ret tung del af den samlede TK-stald udover Jacob Bank. Der må være basis for flere Djursland-stævner, og her kan man sagtens steppe Rørstrøm op for at se, hvor langt det bærer.

Møllers nederlag – et slag der rammer Ringkøbing-basen
Hornslet-bokserne i stalden står altså et godt sted. Men TK Promotion har fra starten haft en base i promoter Kasper Høyer Holgersens Ringkøbing-boksere. Den lokale opbakning her gjort det muligt at arrangere en lille håndfuld fine stævner i ROFI-Centret.

Nu har de to Akbari-brødre på det seneste været mest aktive i kulisser og ringhjørner, og lørdag tabte tilbagevendte Jeppe Møller Christensen lidt overraskende til argentineren Gustavo Schmitt. Selv om Schmitt ikke uventet var bedre end cifrene på rekordlisten, var det en skuffelse.

Ligesom i Møllers første profnederlag, til Irakli Alanidze kørte fysiske stærke Møller træt til sidst, efter at have brugt mange kræfter i starten af kampen. Havde Møller taget en tur på knæ, da han blev hårdt ramt, havde han måske klaret tiden ud. Nu havde kampleder Lars Jepsen ikke andet valg end at stoppe Møller. Var kampen gået omgangen ud, havde Møller tabt alligevel, for to sidedommere havde ham bagud inden omgangen.

Nederlaget ramte også Kasper Høyer Holgersen, der ikke bare er promoter for Møller, men som også er personligt engageret i sin bokser.

”Samtidig med glæden over, at aftenen forløb rigtig godt, så gør det også ondt i hjertet på mig som promoter, når alle ens boksere ikke når i mål og henter det resultat vi alle ønskede. Det gør ondt, når man sidder i omklædningsrummet efter kampen med en bokser, som sidder med et helt tomt blik og bare ikke siger et ord.

For lige så fedt det er at stå som sejrsherre efter en kamp, lige så ensomt er det at sidde tilbage med et nederlag. Men heldigvis er det sport, og når man lige har sundet sig, må man bare rejse sig ved det træ man er faldet ved,” skrev Holgersen på Facebook.

Resultatet rammer dog ikke kun personligt. Det kan også ramme i basen i Ringkøbing, selv om Møller sagtens kan tænkes at komme tilbage efter en tabt kamp. Der kommer til at kræve lidt mere nu at skabe interessen endnu en gang. Selv om Nesar Kunduzi slås for sagen og vandt sin kamp, så er han næppe trækplaster nok alene.

Nok sidedommernes cifre overraskende klare, men Kunduzi var for tredje kamp i træk på hårdt arbejde. Det peger ikke mod, at han på sigt vil kunne løfte sig meget over journeyman niveauet.

Givskov er i gang
Morten Givskovs amatørmeritter gør, at der er grund til at håbe på en fremtid i profringen. Han er godt skolet i ringen – han kan sine ligestød og lidt til. Han er måske ikke verdens hårdeste puncher for en sværvægter, men nu har han ret nemt vundet to kampe på KO.

Han er i gang, men nu skal han også fremad – i det rigtige tempo. Det ville være godt, hvis det i næste kamp bliver mod en mand, der kan give ham omgange. Og det skal vi nok lidt op ad BoxRec ranglisten for at finde.

Det vil i hvert fald være godt på TK Promotion, hvis Horsens-bokseren Givskov kan være til at skabe basis for mere aktivitet i Østjylland, hvor TK altså allerede har Bank i Kolding, og Hornslet-bokserne på Djursland.

Kommentarer