THE PREVIEW: Danske nederlag i udsigt

Flashback til Gråkjær Arena i april 2022: Seks profkampe gav tre danske nederlag. Et deja vu i samme arena i denne weekend er faktisk ikke utænkeligt. I den ene kamp er et dansk nederlag endda højst sandsynligt, for det er et danskeropgør mellem Payman Akbari og Danny Jensen.

I hovedkampen må Dina Thorslund alt andet lige være klar favorit. Det samme må Jacob Bank være. Men danske sejre i Jeppe Møller og Ditlev Rossings kampe er langt fra en given ting. Mikkel Nielsen skulle også have mødt en risikabel modstander i Jamshid Nazari, men nordmanden måtte afbud få dage før kampen, så Nielsen møder en erstatningsmodstander.

TK Promotion har nok også lidt at revanchere sig for efter stævnet i Kolding i oktober, hvor det blev til fem danske sejre før tid, med blot 11 påbegyndte omgange. Det tegner dog til at kunne ende i den modsatte grøft, så matchmakingen ligner lidt af en satsning fra TK Promotion.

Uransaglige BoxRec angiver i øvrigt en kosovo-albaner ved navn Shkumbin Sekiraga som matchmaker på stævne. Det er vist mildt sagt en tilsnigelse. Han har hjulpet med at skaffe Jacob Banks modstander. TK’s matchmaker er Thomas Madsen.

Thorslund vs. Lopez
Regerende verdensmester i bantamvægt mod tidligere verdensmester i fluevægt. Det kan såmænd nok blive en interessant kamp på trods af, at Dina Thorslund (18-0) bør have en klar fordel i fysik. Også selv om Debora Lopez (20-1-1) ikke virkede skræmmende, da hun sidste år tabte sin titel på en teknisk pointsafgørelse efter en skade i en kamp om den da ledige WBO VM-titel i fluevægt.

Styles make fights, og spændingen ligger mest i Lopez’ stil og bevægelighed. Lopez er en lille, hurtig bokser, der kan være svær at ramme, og det er normalt ikke en stil, der passer Thorslund specielt godt. Hvis Lopez får tid og plads, så kan hun godt blive et besværligt bekendtskab.

Det kan derfor komme til at handle meget om Thorslunds timing på aftenen mod en modstander, der er lavere end hende selv. Hvis ikke slagene har præcisionen, så er Lopez en type, der kan spoile det offensive arbejde og slå kontra. Men hvis Thorslund rammer det niveau, hun kan, og får det dybe arbejde med, så bør en sejr før tid ikke være helt urealistisk.
Chancefordeling: 80-20

Bank vs. Golovashchenko
Jacob Bank (8-0) skal denne gang bokse på en aftalt vægt, der siger fuld supermellemvægt, 168 pounds, efter adskillige gange at have skullet klemme sig ned i nærheden af mellemvægt, 160 pounds. Modstanderen er ukrainske Taras Golovashchenko (6-8), der faktisk uden besvær kan klare mellemvægt.

33-årige Golovashchenko bliver ikke ofte stoppet. Faktisk er hans seneste fire kampe endt som pointsnederlag mod ganske stærke modstandere. Den høje ukrainers lange amatørkarriere og ukrainske bokseskole fornægter sig ikke. Han måler Klitschko-agtigt med den lange venstre, men han har ikke en Klitschko’s slagkraft.

Så det kunne godt tegne til nogen gode uddannelsesomgange under bæltet for Bank, der bygger op til en antageligt større kamp i Kolding hen mod sommer. Men som naturligvis ikke må snuble på vejen.
Chancefordeling: 75-25

Rossing vs. Trush
Viktor Trush (7-2) er en hård nød. Og efter at Ditlev Rossing (15-0) har haft en enkelt kamp efter flere års pause, store skadesproblemer hen over vinteren, så er det her en stor chance at tage. Rossing har store ambitioner, så han skal også præstere, men måske er det her et lidt for langt skridt på nuværende tidspunkt? Det er faktisk en spændende kamp, der nok er blevet lidt underspillet i optakten.

Den ukrainsk-tjekkiske højrefodsbokser har en solid amatørbaggrund, og som prof har han kun tabt til den tidligere amatørstjerne Ainar Karlsson og den ubesejrede italiensk-tysker Oronzo Birardi. Samtidig er han fysisk stærk, og han formentlig matche Rossing i infight. Det ligner en vidtåben kamp, hvor meget kan afhænge af, om Rossing er helt skadesfri og fit for fight.
Chancefordeling: 50-50

Akbari vs. Jensen
Her er to danske boksere med hver deres erfaringsmæssige fordel. Danny Jensen (1-0) har en meget længere amatørkarriere på højt niveau. Payman Akbari (7-1) er noget længere fremme i udviklingen som prof.

Det er også to ret forskellige boksestile: Akbaris hurtighed og teknik mod Jensens fysik og velskolede offensiv. Her kan det blive kampens længde, der bliver afgørende. Akbari har to gange prøvet at bokse de 8 omgange, kampen er sat til. Jensen har aldrig bokset længere end amatørernes 3 omgange. Og selv han har sparret mange omgange, med blandt andet Enock Mwandila Poulsen, så er kamp en lidt anden oplevelse.

Ud fra amatørmeritter er det svært at sammenligne dem. De har aldrig mødt hinanden, og den seks år yngre Akbari var ungdomsbokser, da han gik over som prof. Kort sagt: Den ser på forhånd åben og meget spændende ud.
Chancefordeling: 55-45

Møller vs. Karalitzky
En 7-6-2 rekordliste virker måske ikke afskrækkende. Men argentinske Marcos Karalizky har bokset på et helt andet niveau end Jeppe Møller Christensen (5-1) – en 12 omganges kamp om det sydamerikanske mesterskab for eksempel. Senest blev han stoppet af det engelske håb Cheavon Clarke.

Jeppe Møller er en hårdtarbejdende bokser, der har udviklet sig som prof efter en ret kort amatørkarriere. Men han har allerede tabt til en georgisk journeyman, og hans seneste modstander, Andy Goy, var en bundskraber. Så det her er et ganske brat skridt op. Med mindre at TK Promotion har set noget, jeg ikke har set, så virker det også som for stort et skridt.
Chancefordeling: 35-65

Nielsen vs. Jangavadze
Mikkel Nielsen (10-2) stod til en meget spændende kamp mod norsk-afghanske Jamshid Nazari. Men Nazari sprang fra i sidste øjeblik, så en erstatning skulle hentes ind.

Det endte med georgieren Konstantine Jangavadze – en kamp, der kun bliver interessant, fordi Jangavadze sidste år gav Khybar Akbari en lidt skidt entré til den professionelle verden. To sidedommere dømte uafgjort, men de fleste så Jangavadze som vinder.

Jangavadze viste her, at han er en fysisk stærk, offensiv bokser, der lykkedes med at presse Akbari. Den fysik bør ikke være afgørende mod Mikkel Nielsen, der netop er kendt for at være råstærk. ”Pjatrøvs”udfordring kan blive at finde afstanden, og ikke lade georgieren komme for tæt på, så Nielsen kan få plads til sine store slag.

Hvis det lykkes, så må Jangavaze kunne slides ned. Om det kan lykkes at stoppe ham på 6 omgange, er en anden sag. Jangavadze er kun stoppet én gang i 27 nederlag.
Chancefordeling: 80-20

Kommentarer