THE PREVIEW: Det muliges kunst

Der er ingen, der siger, at det skal være nemt. Og det er ikke nemt at arrangere boksning i disse tider. Derfor har det ikke blot været noget af en opgave at stable et stævne på benene, med corona-begrænset publikum og en mere afmålt lokal støtte, end vi har oplevet ved tidligere pro-am stævner i Gilleleje.

Efter afbud fra Heva Sharif og Landry Kore bliver det til 4 profkampe, suppleret med 5 amatørkampe. Og det har krævet en del kreativitet og jongleren med muligheder at sætte et program sammen, der i sidste ende er kommet til at se interessant ud, selv om det ikke bliver ét af historiens største bokseevents i Danmark.

Møllenberg vs. Madsen
Der var flere andre kombinationer på tegnebrædtet, inden det endte med at blive et danskeropgør, der blev den lokale hovedkamp: En 8-omganges kamp mellem 20-årige Oliver Møllenberg  (6-0-1) og 31-årige Frank Madsen (5-0), om en professionel DM-titel i weltervægt.

Gennem tiden er en del danske professionelle danske kampe blevet annonceret som DM-kampe. For eksempel er dette er ifølge BoxRec tredje gang, at der bokses om æren i weltervægt. Første gang var Hans Holdt mod Harald Nielsen i 1929. Anden gang var Christian Christensen mod Martin Hansen i 1950 – de to mødtes senere om samme titel i mellemvægt. Men til info for boksenørder. så er det så vidt vides første gang, at der bokses om et DPBF DM-mesterskabsbælte.

Det interessante ved dagens kamp er dog, at det er en kamp mellem to ubesejrede danske proffer, og to meget forskellige boksetyper. Unge, velskolede Møllenberg har en klassisk baggrund i amatør-ungdomsboksning. Den 11 år ældre Frank Madsen har i mange år kæmpet i andre kampsporter, selv om han også allerede fra 10-års alderen trænede i en amatørbokseklub. Som teenager skiftede han til thaiboksning, hvor han nåede at vinde en europæisk titel, inden han i 2015 vendte tilbage til boksningen, og i 2016 debuterede som prof.

Samtidig er Møllenberg en høj, langarmet bokser med bevægelighed, rækkevidde og teknik som vigtige våben, mens Madsen er en mere tætbygget bokser, der kan lide at komme ind på sine modstandere. Tidligere har vi set små svaghedstegn hos Møllenberg, når han er blevet presset hårdt fysisk, og det er her, man måske kunne se en chance for Madsen.

Møllenbergs hurtighed og benarbejde kan dog blive afgørende. Og så skal man ikke undervurdere hans dybe arbejde, som godt kan blive udfordrende for Frank Madsen, hvis fysikken viser sit at være sårbar. Det gør umiddelbart Møllenberg til favorit.
Chancefordeling: 70-30

Akbari vs. Cabeo
Dette er faktisk en risikabel matchning for 19-årige Akbari. Selv om Cabeo har en negativ rekordliste på 3-6-3, så er han hærdet i et fransk boksemiljø, der er kendt som ganske hårdt. Så Akbari (2-0) kan sagtens komme på sin hidtil sværeste opgave.

Det er dog værd at bemærke, at alle Cabeos 12 kampe er gået tiden ud. Så han må formodes at være ganske hårdfør, men ikke skræmmende hårdtslående.  Akbaris opgave bliver formentlig at holde disciplinen og udnytte hurtigheden og den gode teknik. Så må en pointsejr være indenfor rækkevidde.
Chancefordeling: 75-25

Bank vs. Due
Også 19-årige Bank er med kun én profkamp i bagagen på en spændende opgave mod en mand fra den hårde franske skole. Den 17 år ældre Gaston Due (2-3-1) har et par gange demonstreret slagkraft, så noget tyder på, at Bank skal holde fast i disciplinen lidt bedre, end han gjorde i profdebut’en for et par måneder siden.

Bank – der for få uger siden blev dansk amatørmester – har meget bokseøje og talent, og der bør være nok til en sejr. Men hvis iveren og boksearrogancen tager over, så er der slet ikke noget, der er sikkert i denne kamp.
Chancefordeling: 70-30

Nielsen vs. Tellez
Johnson Tellez er en sjov fætter, og en typisk nicaraguansk journeyman at den type, vi tidligere har set et par stykket af i Danmark. Og iøvrigt en meget rutineret herre med 68 profkampe under bæltet.

Han har blandt andet i 2018 gået tiden ud mod den tidligere VM-udfordrer Martin Ward, og det samme har han gjort mod den tidligere EM-udfordrer Sergio Blanco, mens den tidligere verdensmester Khalid Yafai og amatør-ungdomsverdensmesteren Sultan Zaurbek stoppede ham.

Kort sagt, den arbejdsomme, men stadig ret urutinerede Michael Nielsen skal nok forberede sig på en smart og akavet modstander, der kan gøre de 6 omgange besværlige. Nielsens arbejdsrate kan blive afgørende – det kan også den vilje til at vinde, som Tellez måske, måske ikke kommer med.
Chancefordeling: 70-30

 Foto: TK Promotion
Kommentarer