THE PREVIEW: En milepæl for Thorslund

I årevis har Dina Thorslund talt om sådan en kamp. En unification, altså en kamp med flere VM-titler på spil. WBO VM-titler i superbantamvægt og bantamvægt, foruden en WBC Interim titel, det har været fint, men drømmen har heddet flere store VM-titler forenet…noget der ikke tidligere er sket for andre danskere end Anita Christensen og Mikkel Kessler.

Nu er chancen der. Vel at mærke på hjemmebanen i Holstebro. Og det ER en stor kamp, uanset om de landsdækkende danske medier behandler den sådan. Og det er en svær kamp – som det skal være ved en så stor begivenhed.

I kulissen står WBA-mester Nina Hughes og IBF-mester Ebanie Bridges, der begge har Matchroom som promoter. Hughes er Gråkjær Arena fredag, mens den hypede OnlyFans stjerne Bridges har vist meget lidt lyst til at møde nogen af de bedste i vægtklassen. Og der er næppe tvivl om, at det er øjeblikkets sportslige nr. 1 og 2 i bantamvægt, der mødes i Holstebro,

Hovedkampen er absolut aftenens altoverskyggende kamp med et undercard, hvor TK-bokserne Jacob Bank, Payman Akbari, Mikkel Gribsholt og Nesar Kunduzi får opbygningsmodstandere – Bank desværre mod en skuffende afbudsmodstander.

Thorslunds internationale promoter, Disrupt Promotions, har tre boksere på programmet: Hebert Conceicao, Steven Cairns og debutanten Brooke Eaton. OL-guldvinderen Conceicao er den klart mest interessante.

Thorslund vs. Luna
Yuliahn Luna (25-3-1) er en bokser, der har givet Thorslund-lejren nogen taktiske hovedbrud. Luna står på BoxRec til at være kun 152 cm høj, men det er absolut ikke korrekt. Jessica Gonzalez står som 168 cm, og bedømt på Lunas kamp mod Gonzalez er hun lige så høj.

Dina Thorslund (19-0) står til 162 cm, og hun er vant til højere modstandere. Så er det dybe arbejde ofte effektivt. Men det er Luna tilsyneladende meget bevidst om, så dels bokser hun som regel med en skridtbeskytter, der sidder meget højt, næsten op til armhulerne. Og dels er hun dygtig til at dække siderne med albuerne. På nærdistancen er hun god til at holde, og det er noget, der tidligere har voldt Thorslund problemer.

Fra afstand har Luna fint benarbejde og lange arme, og hun bokser med både gode ligestød og lange sving. Det skal Thorslund altså finde ind bagved, uden af blive passificeret i infight. Det kræver, at Thorslund finder sin bedste timing frem. Det kan godt gå hen og blive et opslidende slag – og her kan hjemmebanen godt blive ret afgørende.

Luna har prøvet at bokse VM-kampe udenfor Mexico, med en sejr i Argentina og en uafgjort mod Maureen Shea i USA. Men Thorslund får opbakning af et par tusinde tilskuere i Holstebro. Og ingen kan vist være i tvivl om hendes fysiske form – den skal bringes i spil, for mange pauser kan blive kostbare mod Luna, der ganske vist sjældent slår meget lange eksplosive serier, men som til gengæld slår konstant.
Chancefordeling: 55-45

Bank vs. Skrijelj
Det var virkelig et ærgerligt afbud, der halvanden uge før stævnet kom fra Leonard Carillo. Det havde været en hæderlig modstander i en mellemkamp for Jacob Bank (10-0). Nu er det så blevet til en nødløsning i montenegrinske Almir Skrijelj (18-5).

I sig selv er Skrijeljs cifre på 18-5 ikke så slemme. Men der er en grund til, at han i skrivende stund blot er nr. 395 på BoxRec. Hans sejre er mod meget begrænset modstand, og han er blevet stoppet af ikke voldsomt skræmmende modstandere.

Bokseteknisk er Skrijelj ganske traditionel med et lidt stift fodarbejde. Han vifter med venstren for at prøve at sætte sin højre op, og ligner en stil der er mad for Banks lange arme, variation og hurtighed. Det kunne godt gå hen og blive en hurtig affære.
Chancefordeling: 95-05

Akbari vs. Caputo
Payman Akbari (7-1-2) har fået, hvad der ligner en fornuftig læremodstander i italieneren Pietro Caputo (2-2). Som amatør har 28-årige Caputo været i semifinalen ved de italienske mesterskaber, så han kan godt bokse. Men som prof har han ikke rigtigt overbevist – han har tabt på points de to gange, han har mødt hæderlige modstandere. Det kunne ligne en dansk pointssejr.
Chancefordeling: 80-20

Gribsholt vs Jintcharadze
Bacho Jintcharadze (2-5) kunne godt ligne én af de georgiere, hvis negative rekordliste snyder lidt. I juni var han i Rostock som modstander for ubesejrede Ramsan Amkhadov, og det endte med en kneben majority decision til Amkhadov. I april lavede Jintchiradze noget tilsvarende på udebane mod den ubesejrede franskmand Rakyb Radji, der også måtte nøjes med en majority decision.

De to kampe på georgierens cv skal Mikkel Gribsholt (1-0) nok tage lidt alvorligt. Gribsholt vandt nemt sin debut mod en anden georgier med en lignende rekordliste, men Jintchiradze er tydeligvis fra en boksemæssigt helt anden hylde.

34-årige Jintcharadze er en ganske fysisk stærk og smart bokser, der kan være farlig med sine hooks. Så Gribsholt kan næppe nøjes med slagkraften her, han må bruge sin rækkevidde og velskolede teknik. Men det er ikke sikkert, at det bliver nemt.
Chancefordeling: 75-25

Kunduzi vs. Shervashidze
Davit Shervashidze (3-15-1) er nok ikke helt så lumsk en matchning, som Gribsholts modstander. Godt nok har Shervashidze to gange stoppet Rosha Donchenko, som Mikkel Gribsholt mødte i sin debut. Og han går ofte tiden ud – han er blot stoppet 3 gange i 15 nederlag.

Men Shervashidze truer dog sjældent med de helt store overraskelser. Kun en enkelt gang har han bokset uafgjort mod en nyprof i Frankrig. Nesar Kunduzi (1-0) har udsigt til noget mere kamptræning, end han fik mod den kropumulige debutmodstander i Kolding. Men han burde være rigeligt god til en sikker pointssejr.
Chancefordeling: 90-10

Kommentarer