THE PREVIEW: Et lag mere på fundamentet

Foto: Rikke Engmann Hansen

Jacob Bank ser ud til at have et potentiale, der burde kunne gøre ham til en stor stjerne i Danmark. Lørdagens stævne i Kolding bliver måske ikke den begivenhed, der bryder lydmuren for ham – også selv der meldes tæt på udsolgt i Forum Kolding. Det er et solidt lille skridt for ham og for TK Promotion, men heller ikke mere end det.

Bank er i skrivende stund nr. 26 i supermellemvægt på BoxRec. Det er en forrygende rangering efter blot 11 kampe, og der mange med lavere rangeringer end det, der får VM-kampe. Men der er Bank slet ikke endnu i et fornuftigt udviklingsforløb.

Der er dog ikke nogen tvivl om, at Bank er ved at udvikle sig til guldfuglen hos TK Promotion. Samtidig med at TK er i processen med at bygge en boksestald med mere end ét ben at stå på. Alle signaler peger mod en propfyldt Forum Kolding lørdag aften, og her bliver øvrige navne så eksponeret, blandt andet Elias Idrissi (billedet), der for første gang bokser på et TK stævne.

Kun én af bokserne fra Ringkøbing-klanen, nemlig Nesar Kunduzi, er på plakaten. Og hans kamp er én af to undercard-kampe, hvor den danske part knap kan kaldes favorit. Det kan godt blive en aften med spænding.

Bank vs. Landaeta
Ronny Landaeta (21-5) er 40 år gammel. Han er tidligere EBU EU-mester, men antagelig på retræten. Det antyder et TKO-nederlag i en rematch mod unge Jose Luis Navarro, for så stærk er Navarro heller ikke. I 2020 gik han tiden mod det råstærke franske håb Kevin Lele Sadjo. At han i 2021 blev stoppet af den franske stjerne Christian Mbilli, skal man ikke lægge for meget i – Mbilli stopper de fleste.

Landaeta bokser smart og bevægeligt, og lurer på muligheden for at sætte hurtige og lidt vilde serier ind. Og selv om han umiddelbart ligger fint til den mindst lige så hurtige Jacob Bank (11-0), så er han ikke ufarlig. Det viste han, da han stoppede Navarro i deres første kamp, på et tidspunkt hvor han var bagud på points. En pludselig kontra og en opfølgende serie, og så var det slut.

Bank skal for første gang bokse en kamp sat til 12 omgange. Det kunne faktisk være interessant, hvis han blev testet over den fulde distance. Den smarte Landaeta er kun blevet stoppet to gange. Men en klogt boksende Bank kan meget vel tænkes at slide ham ned efter nogen omgange.
Chancefordeling: 80-20

Gribsholt vs. Johnson
Mikkel Gribsholt (3-0) vundet to af sine tre sejre på KO. Der bør være en pæn chance for, at han kan sætte sin tredje KO-gevinst på cv’et mod engelske Ben Cook (0-2).

Johnson er et typisk produkt af den alternative engelske boksescene. Og bokseagent Gilesy Carter har skaffet nogen stykker af dem til Danmark de seneste år. Han har bokset en hel del flere profkampe end dem, der er registreret på BoxRec, blot hos de alternative britiske forbund BIBA og EBO.

Når man ser på Johnsons EBO-kampe, så ligner han en mand, der kan sin elementære boksning. Men han virker ikke specielt holdbar, så hvis Gribsholt kan finde den timing, han har vist i sine første kampe, så skulle der være de nødvendige åbninger til en sejr før tid.
Chancefordeling: 95-05

Kunduzi vs. Rexhepi
3-0 vs. 3-0, ubesejret mod ubesejret. Det er en ganske interessant matching på et undercard, ikke mindst taget i betragtning, at gæstende Leotrim Rexhepi fra Kosovo på BoxRec som 606 i fjervægt er næsten 400 pladser bedre en hjemmebokseren Nesar Kunduzi. Desuden har Rexhepi stoppet to modstandere, hvor Kunduzi er gået alle omgange i alle tre sejre.

Rexhepi har som amatør også deltaget i internationale turneringer, blandt andet Strandja i Bulgarien, så han er en mand med boksekunnen. Og ifølge lokale medier i Kosovo har han ambitioner og træner to gange om dagen. Rexhepi var også i 2023 på tale til en kamp i Danmark, men han kunne ikke få visum. Det har en ny EU-aftale nu gjort muligt.

Det ligner noget af en eksamen for Kunduzi, der kan blive tvunget til at løfte niveauet fra den majority decision, han i december hentede i Korsør mod Mihai Anton. På forhånd er det svært at udråbe Kunduzi til favorit.
Chancefordeling: 50-50

Hoveling vs. Rabczak
Det her er en tricky matchning. Victor Hoveling (2-0) var egentlig matchet mod en englænder, hvor en dansk KO-sejr lignede en sandsynlig udgang. En amerikaner kom Hoveling i forkøbet, og nu handler det om en polak, der ligesom Hoveling blot er 19 år, og som har en solid amatørkarriere som ungdomsbokser bag sig.

Mikolai Rabczak (2-1) har vundet to kampe, begge på KO mod folk, der altid bliver slået ud. Men det er nok hans ene nederlag, man skal bide mærke i. Det var på udebane mod det irske håb Oisin Treacy, og Rabczak blev dømt som taber med 58-59, en afgørelse Rabczak ikke var tilfreds med.

Det er en kamp, der er lidt svær at forudsige. Men i kraft af hjemmebanen bør Hoveling vel være svag favorit.
Chancefordeling: 60-40

Idrissi vs. Laskowski
Elias Idrissi (1-0) bokser sin første kamp i hans nye kontrakt med TK Promotion og RNG-SDE Promotions i fællesskab. Han får en modstander, der er velkendt i TK Promotion regi. Polske Jakub Laskowki (4-27-1) tabte nemlig på points til Payman Akbari i Ringkøbing i 2021.

Mod Akbari tabte Laskowski alle 6 omgange på dommersedlerne, men han kæmpede for at vinde, og han formåede i perioder at presse Akbari. Polakken er kun blevet stoppet to gange i sine 27 nederlag, så det vil være ganske imponerende, hvis Idrissi kan gøre, hvad Steven Cairns og Campbell Hatton ikke kunne. Så umiddelbart ligner det en kamp, hvor Idrissis tekniske boksekunnen bør trække en sikker pointsejr hjem efter 4 omgange.
Chancefordeling: 90-10

Givskov vs. Sowik
Profdebutanten Morten Givskov har været en stor profil i dansk sværvægtsboksning i en årrække, og han deltog i OL-kvalifikationen i 2020-21, hvor han nåede at vinde sin første kamp. De sidste par år har han haft nogen lidt inaktive perioder, så det bliver spændende at se, om han kan komme tilbage i de omdrejninger, han var i for 3-4 år siden.

Han møder polakken Pawel Sowik (3-13), en stor mand på 196 cm. Sowik er blevet stoppet en del gange, men det er alligevel en mand, Givskov nok skal tage lidt alvorligt. Der kan sagtens komme en reel kamp ud af det.
Chancefordeling: 85-15

Stævnet vises på Sport Live, og her kommer det i konkurrence med Enock Mwandila Poulsens EM-kamp mod Adam Azim, der vises på PLUTO TV. Det ser dog ud til, at stævnet i Kolding når at slutte, før Poulsen går på i London.

PR-foto: TK Promotion
Kommentarer