Joshua detroniseret, Ruiz ny sværvægtsmester

Undertippede Andy Ruiz Jr. (billedet) fra USA skabte i Madison Square Garden i New York overraskelsen, da han stoppede Anthony Joshua og tog WBA Super, IBF og WBOs VM-bælter fra den engelske superstjerne.

Det så ellers ud til, at tingene ville gå som ventet, da Joshua (nu 22-1) efter et par taktiske omgange sendte Ruiz (nu 33-1) til tælling i 3. omgang. Men det vendte hurtigt i samme omgang, da Joshua selv måtte ned to gange, og reelt blev reddet af klokken, der endte omgangen.

I 7. omgang fuldbyrdede Ruiz sit værk, da han igen sendte Joshua i gulvet to gange, og kamplederen Michael Griffin afbrød legen efter 1:27. Ruiz blev i medierne hyldet som den første mexicanske sværvægtsmester, selv om han er født og opvokset i USA.

Vejen mod en storkamp mellem Joshua og WBC-mester Deontay Wilder blev dermed indtil videre afsporet, og Joshuas næste skridt bliver ifølge meldingerne den rematch mod Ruiz, som promoter Eddie Hearn har option på. Den skal angiveligt bokses i England i det sene efterår.

Et mudret sværvægtsbillede
Selv om Ruiz altså nu er verdensmester i tre forbund, så betyder resultatet et endnu mere mudret billede i sværvægt, hvor Deontay Wilder i forvejen fik slået et lille skår i renommeét, da han i december med nød og næppe reddede en uafgjort mod tilbagevendte Tyson Fury.

De seneste meldinger går på, at en rematch mellem Wilder og Fury kan være på vej i starten af 2020, og den kamp gjorde Wilder fin reklame for, da han for et par uger siden knockoutede Dominic Breazeale allerede i 1. omgang.

Ruiz’ hidtil eneste profnederlag var et omdiskuteret pointsnederlag til newzealænderen Joseph Parker i en WBO VM-kamp i 2016, og Joshua tog efterfølgende titlen fra Parker – der iøvrigt netop har skrevet kontrakt med Joshuas promoter, Eddie Hearn og Matchroom.

Mandatories må antagelig vente
Indtil Joshuas nederlag lørdag var planen, at Joshua i efteråret skulle møde enten Oleksandr Usyk eller IBF mandatory udfordreren Kubrat Pulev. En rematch mellem Ortiz og Joshua betyder formentlig, at de officielle udfordrere i de forskellige forbund må vente endnu længere på chancen – med mindre at et eller flere forbund tager deres titler fra Ruiz.

Hos WBA varer under alle omstændigheder lidt, før en mandatory udfordrer klar, for her skal den “almindelige” verdensmester, Manuel Charr, og Interim mesteren Trevor Bryan efter planen mødes om den position.

Hos IBF er det altså bulgarske Kubrat Pulev, der er mandatory. Og hos WBO er Dillian Whyte nr. 1, men han er også nr. 1 hos WBC, og han og promoter Hearn har længe jagtet en kamp mod Wilder. Nr. 2 og 3, Tom Schwarz og Tyson Fury, mødes om et par uger, og vinderen (Fury er klar favorit) skulle altså have en kamp mod Wilder på vej.

Kommentarer