Joshua vs. Ruiz den 1. juni i New York

Efter nogen dages spekulationer er det nu officielt, at det bliver Andy Ruiz Jr.  (31-1), der overtager tjansen mod WBA/IBF/WBO-verdensmesteren i sværvægt, Anthony Joshua (22-0), den 1. juni i Madison Square Garden i New York.

Joshua skulle have mødt Jarrell Miller, men han blev taget for doping. Siden har mange navne været i spil – eller de har prøvet at bringe sig selv i spil – inden det altså nu er endt med Ruiz.

Ruiz er i skrivende stund nr. 12 på BoxRecs liste i sværvægt. På WBAs rangliste er han nr. 5, hos IBF er han nr. 15, mens han ikke er i top-15 hos WBO.

Den californiske sværvægter boksede i 2016 om WBOs VM-titel, på udebane mod newzealænderen Joseph Parker. Her tabte Ruiz på en omdiskuteret majority decision, og Parker tabte så senere WBO-bæltet til Joshua.

Ruiz fik en slags gennembrud, da han 2013 slog først Joe Hanks og så Tor Hamer, der begge var regnet som håb. I 2014 slog han den tidligere WBO-verdensmester Siarhei Liakhovic. Siden nederlaget til Parker har han slået Devin Vargas, Kevin Johnson og for blot et par uger siden Alexander Dimitrenko.

Det eneste af de store VM-bælter, som Joshua ikke forsvarer, er WBC-bæltet. Det skal Deontay Wilder midt i maj forsvare Dominic Breazeale. Tidens tredje store sværvægtsnavn, Tyson Fury, møder tyske Tom Schwarz den 15. juni i Las Vegas. Og så lyder jungletrommerne om et comeback til Wladimir Klitschko højere og højere.

Kommentarer