THE PREVIEW: Et tilløbsstykke der kunne have været større

Mere end 2.000 mennesker i en dansk hal til et professionelt boksestævne. Det er ved at være et stykke tid siden, at det er sket. Faktisk skal vi vel tilbage til den hypede Nielsen vs. Markussen kamp i Brøndby i 2015. Det er værd at klappe for – også fordi det tegner til et pænt økonomisk rygstød for TK Promotion, der kan gavne kommende stævner.

Det flotte tilskuertal er dog nok mere en belønning for TK Promotions ihærdige indsats under svære vilkår de sidste par år, udmærkede matchninger i Kolding i november, og Dina Thorslunds årelange opbygning af sin stjernestatus, end det er et udtryk for den samlede kvalitet af det konkrete stævne i Gråkjær Arena i Holstebro. For matchningerne lever på papiret ikke helt op til det vellykkede stævne i Kolding.

Når stævnet næppe heller kommer til at leve op til fordommen om, at danskere altid vinder på danske profstævner, så skyldes det først og fremmest én kamp: Michael Nielsen mod Thomas Essomba. Her er Michael Nielsen meget klar underdog. Jacob Bank, Payman Akbari og Jeppe Møller er til gengæld mere traditionelt matchet i udviklingskampe på vej mod nye mål.

TK Promotion har ikke en svulmende pengekasse at tage chancer med. Men i bagklogskabens lys, med tanke på den tilskuerinteresse der har vist sig, kan man godt ærgre sig lidt over, at der ikke er blevet satset en smule mere til det her stævne, enten med lidt mere spektakulære matchninger eller med en god dansk bokser mere på plakaten, der kunne have løftet projektet en smule.

Thorslund vs. Carreno
I 2021 rykkede Dina Thorslund (17-0) ned i bantamvægt, og boksede sine to måske bedste kampe i karrieren. Ikke mindst den seneste kamp mod Zulina Munoz var overbevisende. Det niveau behøver hun næppe at nå i titelforsvaret mod 24-årige Niorkis Carreno (22-2).

Carreno har bokset sine sidste to kampe i bantam og superbantam, men frem til 2019 boksede hun de fleste af sine kampe i letfluevægt og fluevægt, og hendes to tidligere VM-kampe (og dermed hendes to eneste nederlag) har været i minimumvægt og fluevægt, så hun er ikke nogen stor bantamvægter. Selv om langbende Carreno er lige så høj som Thorslund, vil Thorslund formentlig have fordel af fysik og slagkraft.

De mange knockouts på Carrenos rekordliste ser heller ikke så skræmmende ud, når man ser på kvaliteten af modstanden. 15 af Carrenos modstandere havde aldrig prøvet at vinde en profkamp. Og så ligger Carreno lige til hooket for Thorslund, bedømt på videoer: Oprejst offensiv, ikke så mange duk og svaj, og ret åben når hun angriber.

Endnu har ingen formået at stoppe Carreno før tid, selv om hun har været rystet. Sandsynligheden for, at Thorslund gør det, bør dog være ganske stor, så det med at være klar ved skærmen, når kampen starter lige over kl. 23.
Chancefordeling: 90-10

Bank vs. Mazzon
Først skulle Jacob Bank (5-0) møde Idaas Redjdal i hvad der lignede en meget interessant test. Redjdal meldte afbud, og modstanderen hed nu den tilsyneladende knap så stærke Joe Hurn. Han meldte også afbud, og bliver så italieneren Christian Mazzon (7-3), der niveaumæssig nok ligger nærmere Redjdal end Hurn, som en fornuftig og konstruktiv opbygningsmodstander i Banks udvikling.

26-årige Mazzon er en velskolet, klassisk bokser, måske ikke voldsomt hårdtslående, men bevægelig og med ganske hurtige hænder, og han kan bruge dem begge, så Bank vil være nødt til at holde koncentrationen. Det kunne lægge op til en god teknisk kamp, hvor Bank vil have en lille fordel i størrelse – Mazzon er naturlig letmellemvægter.
Chancefordeling: 80-20

Akbari vs. Millan
Luis Millan (19-5) er ligesom Niorkis Carreno fra Venezuela. Og ganske som Carreno har han en KO-rekordliste, der på papiret ser mere drabelig ud, end den reelt er. 17 af hans 19 sejre er vundet mod folk, der aldrig havde prøvet at vinde en profkamp.

25-årige Millan har også flere gange i de sidste par år vist, at han kan komme ned i superbantam. Denne kamp bokses i superfjervægt. Så selv om man ikke kan tage fra venezuelaneren, at han har vundet 19 af sine 24 profkampe, så ligner han en fornuftig opbygning til en formenlig lidt større kamp for Akbari i Ringkøbing om ikke så lang tid.

21-årige Payman Akbari (6-0) skal for første gang bokse en kamp sat til 8 omgange. Det ville være fint for at prøve at få de omgange på tjeklisten, også fordi det er formelt krav for at bokse en Youth titelkamp. Og da Millan kun er blev stoppet to gange, mod ganske stærke modstandere, og han blandt er gået tiden ud i en WBC Latino titelkamp, så kunne det godt trække op til nogen værdifulde runders erfaring for Akbari.
Chancefordeling: 85-15

Nielsen vs. Essomba
Her kommer så den diplomatisk formuleret utraditionelle matchning af en dansk bokser på et dansk stævne. Meldinger siger, at Michael Nielsen (6-1) og hans bagland har ønsket denne kamp, og man kan argumentere, at hvis 30-årige Nielsen skal nå noget større, så skal der ske noget nu.

Men med mindre, at Nielsen-lejren ved noget, jeg ikke ved, så ligner kampen mere overmod end mod. Thomas Essomba er simpelthen en bokser fra en helt anden hylde end den, hvor Michael Nielsen hidtil har bevæget sig. Også uanset de syv nederlag, der har været mod blandt andet en verdensmester, en VM-udfordrer og to Europamestre.

Jeg vil gå så vidt, at det vil være en flot præstation af Michael Nielsen at gå tiden ud og måske vinde omgange. Alene det vil faktisk løfte Nielsens muligheder. Men jeg vil se det, før jeg tror det.
Chancefordeling: 05-95

Møller vs. Alanidze
En georgier, der endnu ikke har bokset udenfor Georgien, det kan godt være en lidt uberegnelig størrelse. Landet har en udmærket boksetradition, men de boksere der rejser ud som journeymen, gør det ikke altid med stor ambition – men nogen gange slår de faktisk igen.

Irakli Alanidze (2-1) virker ikke mindre uforudsigelig, når man ser, at hans KO-sejr var mod en mand, der havde vundet sin debut, mens KO-nederlaget var mod en mand, der havde tabt debut’en. Så hvor god eller dårlig er han egentlig ?

Jeppe Møller Christensen (3-0) har vundet alle sine tre profkampe, men efter en ret kort amatørkarriere er han stadig i en tidlig fase, og han har langt fra mødt verdensmestre endnu. Ud fra almindelig logik må Møller være favorit, men her vil jeg ikke udelukke en slags overraskelse.
Chancefordeling: 70-30

Stævnet starter med en kamp uden den helt store danske interesse, men hardcore boksefans vil da sikkert gerne kigge engelske Alex Dilmaghani (18-2-1) an i hans kamp mod colombianeren Victor Julio (16-3).

Kommentarer