THE PREVIEW: Udsigt til fin afrunding på TK’s år

Med lørdagens stævne i Kolding når TK Promotion tre danske stævner i 2021. Desuden bokser Oliver Møllenberg ved Gilleleje Bokseklubs DM-stævne senere på måneden, og samme Møllenberg boksede titelkamp i Frankrig i maj.

Med Thorslunds VM-kampe i Struer i juni og her i Kolding, begge vist på TV2 Sport, og Jacob Banks Youth titelkamp, så må man sige, at der i 2021 har været ingen over og ingen ved siden af TK Promotion i dansk profboksning. Desværre må man så også sige, at der har ikke været ret meget andet i et år, hvor blandt andet coronaen ikke helt har villet slippe sit greb. Det kan ændre sig i 2022.

Man kan måske savne en Møllenberg i Kolding, for TK stalden er endnu ikke overvældende bred og dyb. Men topniveauet i Kolding er faktisk overraskende højt. Med som nævnt Thorslunds VM-kamp – det er hendes sjette, plus en Interim kamp – og så et ganske løfterigt talent i en Youth titelkamp i et stort forbund.

Angiveligt kan vi forvente et stykke mere end 1.000 tilskuere i Kolding. Det gør næppe stævnet til en guldrandet forretning, men det bliver gennemført, og det understreger at det er kampviljen hos TK, der har holdt dansk profboksning i live i 2021. Og alene det fortjener publkum, også ved skærmene på TV2 Sport og TV2 Play.

Thorslund vs. Munoz
Zulina Munoz (53-3-2) er nr. 1 på The Rings rangliste i bantamvægt. Lad os bare være ærlige og vurdere, at den placering i dag er noget flatterende for Munoz, og den afspejler ikke helt hendes præstationer i ringen i de sidste tre-fire år.

Men hun har været med i toppen af kvindeboksningen, som WBC-verdensmester gennem knap 5 år. Og med sine 34 år er hun sådan set ikke nogen gammel bokser efter moderne standarder. Men 16 år som prof og 58 kampe kan slide på silken, og det interessante spørgsmål lørdag aften er, hvor meget hun kan hente frem af fordums storhed, nu hvor hun igen får chancen for at erobre et VM-bælte.

28-årige Dina Thorslund (16-0) er nok i sin karrieres bedste år. Men hun har haft en optakt med udfordringer. Hun måtte stoppe sparringen og træne alene, da hun fik corona, og en mindre håndskade forstyrrede den sidste uge af sparringen, så alt i alt har hun nok sparret mindre end planlagt. Men hun meldes fysisk i god form nu.

De mødes som bekendt i bantamvægt. Thorslund har tidligere været verdensmester i superbantamvægt, mens Munoz har været det superfluevægt. Thorslund står på BoxRec som en smule højere end Munoz, men ved indvejningen så det ikke helt sådan ud. Og det ville ikke nødvendigvis være nogen stor fordel, for Thorslund kan godt lide at møde højere modstandere.

Først og fremmest er Munoz en rutineret og aggressiv bokser, med et solidt punch for en kvindebokser, så Thorslund skal passe lidt på venstre hooket. Omvendt virker Munoz selv til at være til at ramme med samme venstre hook. Og med mindre håndskaden fra træning bliver slået op, så bør Thorslund være favorit.
Chancefordeling 70-30

Bank vs. Kanninen
Vi taler om et ungt og som prof endnu ret uprøvet talent, og en ubesejret modstander med flere kampe, som har bokset i en højere vægtklasse og over flere omgange. Alene den statistik borger for en vis spænding.

Finske Aku Kanninen (9-0-1) er da også en skolet bokser, der kan lidt af det hele. Men Jacob Bank (4-0) kan formentlig mere af det meste. Så med mindre at Bank dummer sig med sin nogen gange rigelige selvtillid, eller han forregner sig i springet fra 6 til 10 omgange, så må han ses som favorit til at tage et fint ryk i karrieren – i en iøvrigt godt set matchning.

Om det så ender med 10 omgange, eller om Bank kan slide Kanninen ned, det har vi stadig set for lidt til Bank for at vurdere, især over den længere distance. Men det kan godt blive en kamp, hvor Banks større hurtighed, længere rækkevidde og gode bokseøje kan holde Kanninen pacificeret meget af tiden.
Chancefordeling 65-35

Akbari vs. Valtierra
Payman Akbari (5-0) har indtil nu taget fornuftige skridt i karrieren, uden at det er gået alt for stærkt. Den muskuløse spanier Diego Valtierra (6-3) ligner endnu sådan et skridt.

Valtierra er fysisk stærk og ikke en mand, der lige lægger sig ned. Det peger i retning af, at Akbari skal bruge sin flotte tekniske boksning til at holde styr på den offensive spanier. Det vil være overraskende godt, hvis Akbari kan stoppe Valtierra.
Chancefordeling 75-25

Møller vs. Denadic
I 2016 blev Mirnes Denadic (15-18-2) stoppet i 1. omgang af Kasper Fruensgaard. Det er langt fra ensbetydende med, at det går på samme måde i Kolding mod Jeppe Møller Christensen (2-0). Blandt andet fordi sidstnævnte af sin seneste kamp har lært ikke at buldre for meget på fra starten. Og så umulig er Denadic altså heller ikke, selv om han er blevet stoppet i 14 af 18 nederlag.

Ikke mindst er Denadic en rutineret herre, der har mødt folk som Kai Robin Havnaa og Issa Akberbayev. Det kan sagtens blive en kamp, hvor Møller kommer til at slide for sagen,
Chancefordeling 80-20

Nielsen vs. Mulberry
På de sociale medier har der været en del drillerier og lidt trashtalk mellem Michael Nielsen (5-1) og engelske Lewis Mulberry (0-0). Det kan give lidt kolorit til noget, der godt kunne tegne til en ret lige kamp mellem to kampivrige boksere, der aldrig bliver verdensmestre.

Mulberry står officielt på BoxRec som profdebutant, men virkeligheden er, at han har bokset fire profkampe i det alternative britisk/irske forbund BIBA. Her har han blandt andet vundet på points over nicaraguanske Johnson Tellez, som også Michael Nielsen har pointsbesejret.

29-årige Nielsen skal tilbage efter et TKO-nederlag i hans seneste kamp. Taber han også her, så ser hans fremtidsudsigter som prof nok ikke ligefrem lyse ud. Men Mulberry er trods alt ikke bedre, end at Nielsens må have sejrsmuligheder.
Chancefordeling 55-45

Foto: Boksenyt
Kommentarer