Thorslund forsvarer titlen mod Gabriela Bouvier

Dina Thorslund forsvarer sin WBO VM-titel i superbantamvægt mod Gabriela Bouvier fra Uruguay. Det skriver Ekstra Bladet. Kampen skal som ventet bokses i Struer, og den skal bokses i maj.

28-årige Gabriela Bouvier (15-10-1) er tidligere IBF-verdensmester i superfluevægt. Ialt 8 af Bouviers kampe har været om VM-titler i de store forbund IBF og WBC, plus én VM-kamp i det mindre forbund WBF.

Bouvier prøvede i 2011 to gange forgæves at blive WBC verdensmester i fluevægt. Et forsøg på at blive IBF verdensmester i superfluevægt lykkedes heller ikke, men samme år blev Bouvier IBF verdensmester i fluevægt. Hun tabte titlen i 2014.

I 2015 udfordrede hun forgæves WBC verdensmesteren i superfluevægt, og det lykkedes heller ikke at blive WBC verdensmester i bantamvægt i 2018. Samme år tabte hun en WBF VM-kamp i superbantamvægt til ubesejrede franske Segolene Lefebvre, og kort efter tabte hun en kamp om det sydamerikanske mesterskab i samme vægtklasse. Bouvier vandt sine to kampe i 2019, også i superbantamvægt.

Selv om Bouvier altså har bokset sine sidste fire kampe i superbantamvægt, er hun på BoxRec stadig rangeret i bantamvægt, som nr. 15. Thorslund (14-0) er nr. 6 i superbantamvægt.

Kampen er blevet til efter en længere forhandlingsforløb, hvor i hvert fald en håndfuld modstanderemner har været i spil, og hvor WBO har afvist en modstander, der var højere rangeret på BoxRec.

Kilde: eb.dk, Foto: WBO
Kommentarer